Реклама / Ads
0| 4076 |05.05.2016 НОВИНИ

Възрастна жена ще отговаря за убийството на сина си

.
Повдигнаха обвинение на майка, убила сина си с 5 удара с брадва. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

 Обвиняемата Горица Б. Г. (на 72 години в момента на извършването на деянието) живеела в гр. Добринище, област Благоевград, заедно с осиновения й син – Йордан Г. Г. (на 42 години). Отношенията между двамата били влошени поради честата употреба на алкохол от страна на пострадалия. Той не работел, непрекъснато искал пари от майка си, за да може да си набавя алкохол. Многократно тормозел обвиняемата, нанасял й побои, пъдел я от дома им, както и я събличал гола. Често, след като била малтретирана от сина си, Горица Г. отивала при сродницата си, която й предоставяла храна и подслон.

 

През нощта на 6 август 2014 г. пострадалият Йордан Г. прибрал се вкъщи в тежка степен на алкохолно опиване, като по това време майка му спяла в нейната стая. Пияният мъж издърпал мащехата си от леглото, в резултат на което тя паднала на пода, след което я напсувал и я заплашил, казвайки, че ще я убие. Жената се изправила и се опитала да излезе от стаята, като двамата се сблъскали около вратата и при стъпалата, водещи към стаята. Под въздействие на голямо количество изпит алкохол Йордан паднал. В този момент обвиняемата излязла от къщата и взела брадва, след което се върнала в къщата, където все още лежал синът й. С острието на брадвата Горица нанесла най-малко пет директни и коси удара по главата и лицето на сина й. Главата му се намирала на най – долното стъпало, обърната надясно, като ударите били почти успоредни и близко разположени в една и съща област, а някои били един до друг и наслагващи се, уточняват от прокуратурата. Образувала се голяма звездовидна рана в дясната област на главата на пострадалия. В хода на досъдебното производство от заключението на извършената съдебно – медицинска експертиза се установява, че смъртта на Йордан Г. се дължи на тежката, открита и несъвместима с живота черепно – мозъчна травма с остра кръвозагуба. Тя била неизбежна, поради установените няколко тежки посечни наранявания на главата вдясно с открито и значително увреждане на черепа и мозъка вдясно.

 

Смъртта е настъпила бързо, но не моментално, установено от изразената анемия на вътрешните органи, кръвоизлива и кръвонасяданията. След като нанесла ударите Горица Г. измила брадвата и я върнала на обичайното й място при входната врата. Съблякла нощницата, изпрала я и я окачила да съхне. Жената се измила и с въжен парцал забърсала част от кръвта на убития, след което си облякла дрехите, излязла пред дома и седнала на бордюра. В това време покрай нея минал приятелят на сина й – Ц. К. Запитана от него какво прави, обвиняемата отвърнала, че синът й е паднал. Свидетелят К. влязъл в къщата, за да окаже евентуална помощ, но се натъкнал на окървавеното тяло на приятеля си, след което незабавно се обадил на телефон 112. През това време обвиняемата Г. стояла безучастна отстрани без да показва емоции. В хода на започналите процесуално следствени действия жената признала авторството на деянието, като тези нейни самопризнания били закрепени пред съдия. От заключението на комплексната съдебно – психиатрична-психологична експертиза се установява, че обвиняемата Горица Г. към датата на извършване на инкриминираното деяние разбирала свойството и значението на действията си.

 

В същото време били констатирани изначалните й дисхармонични личностни особености, регистрирания начален психоорганичен синдром, предходни негативни взаимоотношения и конфликтни ситуации със сина й и актуалната ситуация на провокация от негова страна. Към момента на извършване на деянието обвиняемата е разгърнала сложна афективна реакция, която обаче не покрива параметрите на категорията „физиологичен афект“. Убийството било извършено с особена жестокост, чрез нанасяне на многократно, последователно, систематично и непосредствено един след друг удари в областта на главата. Обвиняемата е демонстрирала изключителни по интензитет ярост, коравосърдечие, свирепост и отмъстителност, характеризиращи я като жесток човек. Смекчаващо вината обстоятелство са чистото съдебно минало, напредналата възраст на обвиняемата, влошеното здравословно състояние на същата, както и причинявания й тормоз от страна на пострадалия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |05.05.2016 Жена от Добрич ще спаси с органите си няколко души . 0| 3751 |04.05.2016 Жена плаща 4500 лв., наклеветила полицай за подкуп . 19| 12683 |04.05.2016 СКАНДАЛ! Жената на Искров ще одитира КТБ . 0| 4322 |03.05.2016 Въоръжени мъже нападнаха жена в София с цел грабеж
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads