Реклама / Ads
15| 4895 |06.02.2011 НОВИНИ

М. Велчев: През следващите години ще работя в частния сектор

.
Милен Велчев
Според изчисления точно 330 лева е загубил всеки български гражданин от сделката с външния дълг. Плаващите лихви понякога са високи, понякога са ниски.

Диана Найденова беше Опасно близо с Милен Велчев в ефира на Нека говорят по БТВ.

Бившият министър на финансите Милен Велчев каза, че анонсът на предаването му е прозвучал смешно. Анонсът беше, че България е загубила от сделката с външния дълг.

Д. Найденова попита М. Велчев дали има 330 лева. Отговорът беше малко изненадващ за нея – само 14 лева имал екс министърът. Водещата поясни, че според изчисления точно 330 лева е загубил всеки български гражданин от сделката с външния дълг и тя се надявала, че ще си ги получи в студиото от бившия министър на финансите.

България не е загубила от сделката нищо, тя само е спечелила. Не е загубила 1 милиард, спечелила е толкова от замяната на дълга, категорично обяви М. Велчев и добави, че гражданите са спечелили, тъй като те са теглили кредити, които са имали по-ниски лихви.Не зная откъде идва сумата 330, но ако се раздели 1 милиард на 7 милиона, едва ли ще се получи 330, направи простата сметка финансистът.

Част от дълга е обърнат от плаваща лихва във фиксираща лихва. В момента плащаме лихви, които са фиксирани. Плаващите лихви понякога са високи, понякога са ниски, обясни Велчев.

Д. Найденова припомни, че тази операция е направена при скъп долар, а сега е слаб и добави, че М. Радев, Пл. Орешарски, С. Дянков са категорични, че операцията с външния дълг е грешка.

Милен Велчев контрира, че изредените хора са били в правителството на СДС, а С. Дянков има интерес да говори така.
Започнаха ви с яхтата, продължиха с хотелите, защо ви започнаха?, попита Найденова.

Много пъти съм казвал, че нямам нищо общо с хотелския бизнес, а брат ми има един единствен хотел, купен през 1999 г. Хотелите на Сигма са няколко, но те не са мои или на брат ми, а на акционерите, отговори Велчев.

Аз имам амбицията през следващите години да заработвам заплатата си в частния сектор, обяви Велчев и добави, че в близко бъдеще няма намерение да се занимава активно с политика.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5659 |31.01.2011 М. Велчев: Лъжа и манипулация е, че сделката с външния дълг е неизгодна . 25| 7916 |25.01.2011 4 години затвор за Мария Мургина . 9| 4753 |25.01.2011 15 години затвор за Ал.Томов поиска обвинението . 18| 4882 |24.01.2011 4 години затвор за Мургина иска обвинението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads