Четвъртък, 19 Октомври 2017, 10:25
Frognews
1| 3220 |17.05.2016

Ал. Велев ще направи ревизия на Радослав Янкулов за БНР

.
Да се успокоим, да запретнем ръкави и да започнем да работим заедно, призова Александър Велев от ефира на БНР, начело на което бе избран днес от СЕМ. Според него основният проблем в медията е тежкото напрежение и конфликтите между отделните звена в нея, но е оптимист, че те могат да бъдат разрешени чрез диалог.
През диалога бих искал да върна доверието в управлението на радиото, каза той.

Александър Велев ще избере екипа си преди да встъпи в длъжност. Обеща ревизия на наследството на предшественика си на поста Радослав Янкулов. Всички тези договори, всичко, което е направено, ще бъде подложено на внимателен анализ - веднъж в медията със специалисти, и втори път - със съответните контролни органи, планира той.

Велев планира оптимизация на разходите, "така че да се знае всяко левче къде отива и за какво отива", и увеличаване на заплащането на работещите в радиото.

Що се отнася до обществените поръчки той посочи, че ако има някакви съмнения, че обществени поръчки не са направени както трябва, ще ги спре без да се поколебае, ако, разбира се, има тази възможност.

Александър Велев няма намерение да чака някой да му спусне 10% за съкращения. За него е важен продуктът -  каква програма ти трябва, колко програми ще се правят и колко човека са необходими да правят тези програми. Това е подходът, правилният, за да се прецени колко хора трябва да работят в радиото, посочи той.

Служители на радиото в пенсионна възраст ще бъдат пенсионирани, а на техните места няма да се назначават нови хора, ако не се налага. От друга страна, хора, които не са ангажирани с труд достатъчно, не са натоварени достатъчно, не могат да бъдат спокойни за работните си места, тъй като, може да е обществено радиото, но все пак не е социална институция и не е място за получаване на помощи. Всеки трябва да се труди, каза той.

Велев очерта като остовен проблем в БНР липсата на координация в „Хоризонт" и между отделните програми. В „Хоризонт" често няколко предавания работят по една тема, но не я развива, а механично я копират помежду си. Често програмите на БНР се дублират, допълни Велев. Той възнамерява да възстанови Програмния съвет на БНР, но като обществен орган с участието на експерти.

Новият директор иска да привлече и повее младежка аудитория сред слушателите на БНР. За целта той планира преустройство на радио "София".

Младежката аудитория чрез "Хоризонт" няма да можем да я превземем, защото младите хора не се интересуват толкова от политиката, а мястото на политиката, на новините е тук, в "Хоризонт". Радио София беше един успешен експеримент, като старт, но социологията, поне това, което виждам към момента, не оправдава очакванията. Там мисля да преформатираме радиото и да го насочим повече към младите хора, да се опитаме да хванем младите хора и оттам нататък, евентуално, по възможност, да разширим с една програма, която да бъде и национална. Ние сме обществено радио - на цялото общество, не сме на застаряващото поколение, не сме на средното поколение, а сме на всички и би трябвало да произвеждаме програми за всички, коментира Велев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата 0| 98 |19.10.2017 . 50 пъти по-силна дрога от хероина залива пазара 0| 410 |19.10.2017 . Ангел Попов заплаши БСП със съд 1| 1117 |19.10.2017 . Янаки Стоилов: Конгресът на БСП е с пропагандни цели 0| 1677 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах