Реклама / Ads
16| 3284 |19.02.2021 НОВИНИ

Марсоходът на НАСА стъпи на Марс, но българският премиер в парламента - не

.
Източник: БГНЕС
За трети пореден ден социалистите в Парламента настояват за изслушване на министър-председателя Борисов и кмета на София Фандъкова във връзка със смъртта на починалото от токов удар момче. Може би ясно за всички ни вече е, че вероятността марсоходът на НАСА да стъпи на Марс е в пъти по-голяма, отколкото това премиерът да стъпи в Парламента.
 

Както в последните две сутрини, така и днес, народните представители отхвърлиха предложението на БСП.

 

Вчера опозицията на Парламента заяви, че няма да спре да иска това изслушване до края на 44-тия парламент с мотив, че отговорността за този инцидент е политическа.

 

Е, малко остава и може би наистина премиерът няма да удостои народните представители с присъствието си. Сигурно в Парламента е много страшно, затова си стои във Фейсбук.

 

А само за статистиката: В рамките на настоящото Народно събрание от БСП са задали 25 питания и 35 въпроса към Борисов, като множеството от тях са върнати без отговор. Председателят на парламента Цвета Караянчева пък каза, че социалистите не са протестирали по надлежния ред. Според БСП било срам и позор управляващите да крият премиера. 

 

Според Дариткова пък питанията на левицата били неоснователни и в разрез с Конституцията. Премиерът нямало нужда да идва за изслушване. Вчерашното участие на председателят на ПГ на ГЕРБ по bTV не беше подминато от социалистите и предизвика тяхното бурно възмущение. Георги Свиленски възрази срещу думите на д-р Дариткова и се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева:

 

"Вие сте стожер на правилника и не трябва да допускате първо да бъдат връщани въпросите и питанията на опозицията, защото те касаят пряко управлението на държавата. Няма как въпроси, които касаят управлението на държавата да бъдат противоконституционни". От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева мина с вече изтърканото, че на тази тема е отговаряла много пъти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3369 |19.02.2021 Марсоходът на НАСА кацна успешно на Марс . 47| 9248 |06.02.2021 Bloomberg: Ваксината на Путин е най-големият научен пробив за Русия от СССР насам . 31| 4632 |18.12.2020 Томислав Дончев: Факт е, че престоят в Министерския съвет от лятото насам носи политически щети . 9| 4246 |08.12.2020 Протестът не отстъпи и днес, хората пак зоват за оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads