Реклама / Ads
0| 4317 |14.07.2022 НОВИНИ

Виктория Василева не напуска само НС, а и ИТН

.
Виктория Василева, която е сред създателите на ИТН, обяви, че е подала оставка не само като депутат в Народното събрание, но и от партията на Слави Трифонов. Обявила решението си на заседание на формацията, за да няма спекулации.
 

“Не съм говорила с г-н Трифонов. Нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще уважи моето решение такова, каквото е", коментира Василева пред Българската национална телевизия. 

 

Василева до вчера беше депутат от ИТН и зам.-председател на парламентарната група. Парламентът прекрати предсрочно правомощията й, след като преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.

 

"Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-добрия начин. Оттук нататък ще се види доколко тази партия е жизнена. Има и огорчение и разочарование, цялата гама от чувства, но това са много лични неща, не мисля, че трябва да занимавам публиката. Но не е и почтено, когато си бил рамо до рамо с едни хора, в момента в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да тръгна да портя колегите и приятелите си. Каквото съм сметнала за правилно - това съм направила. Нито се притеснявам, нито се срамувам от нещо, което съм направила или казала".

 

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше категорична, че премиерът в оставка Кирил Петков не й и предлагал нищо.

 

Василева коментира, че една от причините да се отдръпне е фактът, че идеите от референдума не се случиха.


"Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм казала или направила. Има една френска поговорка - който се оправдава, се обвинява - нито имам за какво да се оправдавам, нито за какво да се обвинявам. Ако има нещо, за което се радвам е, че успях да запазя усмивката си”, посочи Василева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5339 |13.07.2022 Тошко Йорданов: Виктория показа, че ИТН не е казарма, където разстрелват мислещите различно . 0| 3447 |11.07.2022 Григор Димитров се завърна в топ 20, Виктория Томова – с рекордно класиране . 0| 5745 |08.07.2022 Виктория Василева официално напуска НС . 0| 14821 |08.07.2022 Предприемач: Орките, които призовават за напускане на ЕС и НАТО, искат кочината да си остане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads