Реклама / Ads
0| 2298 |22.07.2024 НОВИНИ

Вирове и водоеми за разхлада, къпане и скокове край София

.
Спасение от жегата
Жега та дрънка. В София камък се пука от горещините. За много хора басейните не са по джоба им. Затова софиянци търсят някои близки реки, вирове и водоемчета, където къпането и прохладата им излиза по-евтино. Къде са тези благони?
 

Панчарево - не малко софянци предпочитат безплатните мръсни води на блатото до езерото с патките и рибите. Неса малко софиянци, които предпочитат за разхлада водите на Искър и малкия водопад в реката.

 

Моста след Пасарел по пътя за Самоков. Височина 8-10 м има и една скала около 2 метра.

 

Владо Тричков по пътя за Свогел Свива се под едно мостче на главния път, точно преди десен завой посока към Своге и се кара 100 м по черен път. Височини от 1м до 15м най-достъпните места са до 5-6м.

 

Лакатник, при влизане в района на гара Лакатник на идване от София се свива в ляво, покрай едно малко магазинче(други отбивки май няма) 150 м каране и първия вир се вижда, другите са нагоре по пътеката. Височини от 1м до 3-4м.

 

Река Нишава на петдесетина километра от София също предлага няколк вирчета около стария път за Годеч.

 

Кулата на яз. Долна Диканя.  Височините са от 3 до 8-9 м. Водата е чиста и дълбока.

.

По реката над с. Железница. Ако оставите колите при валявицата над Железница, може да тръгнете нагоре по реката.

 

.Изкуствените езера над Бистрица. Точно над селцето, преди да започне пътеката за Черни връх, има обособена зона за почивка, зона за печене на слънце – изкуствените езера, към които едно време е имало съблекални и са били любимо място за плажуване.

 

Много от вировете край София са забранени за къпане, но това не смущава столичани. С изброените по-горе места за къпане далеч не се изчерпва списъка им. Читателите могат да добавят ниви вирове и водоеми.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2170 |22.07.2024 ЕС удължи с 6 месеца всички санкции срещу Русия . 4| 2252 |22.07.2024 Синдикат "Огнеборец": Гаражите са пълни с нова противопожарна техника, кът са хората . 2| 2172 |22.07.2024 Политологът доц. Милен Любенов: Партиите не искат да управляват, а българите са силно разочаровани . 2| 2540 |22.07.2024 Златна ли e порция цаца с бира по морето? Хит е балончестият чай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads