Реклама / Ads
88| 10878 |29.11.2013 НОВИНИ

Властта обсъжда политиката на 4 звезди в Боровец

.
Източник: Булфото
Политическият елит днес и утре ще бистри ключови реформи за страната на 4-звезден лукс в Боровец. Три големи работни панела са заложени в програмата. Част от акцентите са бежанската вълна и сигурността, еврофондовете и борба с монополите, безработица и социална справедливост . Утре ще бъде обсъден и бюджета за следващата година.
 

Управляващите ще си дадат оценка за първите шест месеца начело на държавата и твърдят, че няма да обсъждат ремонт на кабинета.

Семинарът е бил открит от министър-председателя Пламен Орешарски и политическите лидери на БСП и ДПС - Сергей Станишев и Лютви Местан. Основните теми в речите им са били проблемите на бежанците, младежка безработица, ефектът върху доходите от мярката за възстановяване на данъка на гражданите с минимална работна заплата, здравеопазване, Спешна помощ, предава бТВ.

В ранния следобед полицейски постове около хотела и скенери вътре показаха на туристите и гостите, че нещо ще се случва, но обяснение не им беше давано. „Ние много не сме щастливи, защото на всяко излизане ни проверяват, а ние сме над 100 човека конференция”, обясни Добромир Добринов, който е гост на хотела.

Добрата новина за участниците в тази конференция е, че хотелът не им забрани да ползват спа центъра и басейна. Между 15:00 и 17:00 часа за всички гости стана очевидно каква е причината за засилените мерки за сигурност, защото депутати и министри започнаха да пристигат.

Анулирани бяха резервациите в хотела, така че достъпът за журналисти беше отказан. „За спокойствие на другите, аз не се влияя”, заяви премиерът Орешарски в лаконичен коментар.

Въпреки че според Пламен Орешарски камерите и микрофоните не пречат, пресслужбата му помоли всички журналисти да напуснат сградата. В това време в залата участниците започнаха с даване на оценка на първите шест месеца от управлението и с това как с бюджета ще могат да се реализират приоритетите на правителството. Ще обсъждат Изборния кодекс и още един въпрос - как държавата да гарантира физическа и финансова сигурност.

„Общата оценка е че състоянието на държавата не е добро”, коментира депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

Ще се търси сближаване на позициите между ДПС и БСП по въпроси, по които в момента двете управляващи партии се разминават. „Аз мисля, че ще постигнем съгласие за намаляване на субсидиите на партиите”, допълни Буруджиева.
Депутатите обещаха да обсъдят и антиправителствените протести.

Във встъпителната си реч Пламен Орешарски спомена като трудности пред правителството достъпа до кредити на малкия бизнес, административни мерки. По думите на премиера, на кабинета не му достига решителност и обективност, а „нетипичната обстановка изисква нетипични мерки”.

На европейските избори през 2014 г. манипулациите ще бъдат ограничени, каза председателят на парламента Мая Манолова, предаде БНТ. Според Манолова новият Изборен кодекс ще бъде внесен скоро.

Българските граждани ще гласуват за пръв път за личности, каза още тя. Ръководителят на народното събрание посочи, че на вот за Европейски парламент ще има повече мажоритарност и мотивиране на гражданското общество да участва в изборите.

На семинара в Боровец ще бъде обсъдено и намаляването на партийните субсидии. БСП обмисля да предложи прагът за пренареждане на листата при преференциално гласуване да е 7%, каза още депутатът от левицата. Тя допълни, че не се предвижда задължително гласуване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5233 |29.11.2013 1,8 млн. струват протестите на властта . 32| 5429 |29.11.2013 Минчо Спасов: Старите муцуни ще са аут от политиката със задължително гласуване . 16| 5561 |29.11.2013 Премиерът обсъжда със студенти стратегията за висше образование . 19| 6017 |28.11.2013 Нови S класи ще возят властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads