Реклама / Ads
18| 6014 |07.01.2010 НОВИНИ

Вместо Димитров, Борисов уволни пресаташе

.
Божидар Димитров поема изцяло вината за гафа върху себе си Източник: Вяра Йовева
Министърът без портфейл Божидар Димитров смята, че гафът си е лично негов.
 

Днес стана ясно, че заради гафа на министър Божидар Димитров служител от правителствения пресцентър е бил освободен от длъжност от премиера Бойко Борисов.

Служителят на правителствения прес център - Веселин Нинов, който преди няколко дни потвърдил пред "ЕU Оbserver" изказването на министъра за исканите компенсации от Турция, вече не е на работа, написа BNews. Освен това Нинов бил цитиран, че е заявил, че искането на компенсации от южната ни съседка е официална правителствена позиция.
"Веселин Нинов си подаде молбата за напускане, защото разбра, че е направил гаф, и премиерът му я разписа", коментира уволнението шефът на правителствената пресслужба Николай Боев.

Frognews.bg припомня, че вчера премиерът Борсов отправи последно предупреждение към министъра без портфейл:
"Господин Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме. Когато излизаш и обявяваш подобни неща без нито с премиера, нито с кабинета, нито в парламента това да е обсъждано - не го правиш нито в качеството си нито на историк, нито на шеф на музей, ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем", отсече Бойко Борисов в ефира на БТВ.

Днес, Божидар Димитров публично се разкая, че е сгафил и обяви, че премиерът е прав да му се сърди. Пред frognews.bg министър Димитров пое изцяло отговорността за гафа върху себе си: „Гафът си е изцяло мой и започна по време на разговора ми с журналистката от „24 часа”. Бяхме само двамата с журналистиката Полина Трифонова , когато казах това изречение”, заяви министърът без портфейл пред frognews.bg и коментира: „Не мога да отговарям за уволнението на Веселин Нанов, защото нямам информация за какво е виновен и защо в виновен. Ако съм го подвел по някакъв начин, бих се чувствал виновен, но наистина не знам каква точно е неговата вина, за която научавам от вас.”

Frognews.bg
припомня, че на 2 януари Божидар Димитров обяви, че България ще предяви претенции за 20 млрд. долара към Турция. Парите са обезщетение за имотите на българите - бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия, и натрупани лихви и пропуснати ползи от 1913 г. досега. Димитров обясни, че в документ на нашето МВнР от 1983 г. се посочва, че компенсациите са изчислени на $10 млрд. По думите му обаче последните изчисления са за двойно по-голяма сума.

EUObserver цитира министъра без портфейл в материал със заглавие „България слага цена на членството на Турция в ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7494 |06.01.2010 Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров! . 4| 4840 |05.01.2010 БСП искат от Борисов яснота по сделката с винетките . 16| 7727 |24.12.2009 greshka36 . 9| 4751 |22.12.2009 Борисов: Янев казва това, което БСП и ДПС мислят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads