Реклама / Ads
9| 4467 |23.04.2020 НОВИНИ

ВМРО: Пратете дрогираните шофьори да се трудят в моргата!

.
Патриотите от ВМРО май забравиха случая с Джамбазки!?
”Войводите” от ВМРО решиха да извлекат малко дивиденти от убийството на Милен Цветков в катастрофата, предизвикана от дрогиран 22-годишен Кристиан. Те разпратиха до медиите предложение за законопроект, в който настояват за назидание дрогираните шофьори да полагат обществено полезен труд, като работят в моргите, реанимациите и травматологиите.
 

Може би някои ще харесат това предложение, но нека припомним, че само преди немного време Анге Джамбазки е заловен да шофира пиян в Самоков – с 1,5 промила алкохол в кръвта според дрегера на място.

 

Вижте съобщението на ВМРО:

 

"ВМРО: Дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си!

 

Искаме и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на 5 години.

 

Промените са в Наказателния кодекс и вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Те касаят чл. 67, ал. 3; чл. 343, ал. 3 буква б и чл. 343б, ал. 3. Целта на законопроекта е да се намали броя на условните присъди, които се налагат чрез сега действащата правна уредба и да се постигне максимална превенция чрез превъзпитание на хората, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества.

 

Статистиката за катастрофите у нас е доста притеснителна и за съжаление тя се променя в нарастваща прогресия последните години. Бруталният удар, довел до смъртта на журналиста Милен Цветков, направен с висока скорост и без никакъв спирачен път, е доказателство какво е влиянието на определени субстанции над хора, позволили си да седнат в това състояние зад волана. Поведението на 22-годишния шофьор, непосредствено след инцидента, показва пълна липса на чувство за вина и отговорност за причиненото ПТП.

 

Ето защо за нас е важно, когато едно такова дело влезне в съдебната зала, възможностите за налагане на условна присъда да бъдат сведени до минимум, а тогава, когато се наложи, то да има възможност за прилагате на предложените от нас мерки – полагане на труд като чистачи и санитари в отделенията, до които стигат жертвите като реанимации, ортопедии и морги. Тази мярка със сигурност би имала сериозен ефект в посока превъзпитание и бъдеща превенция от рецидив на същото деяние...."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5492 |21.04.2020 Борисов за катастрофата с Милен Цветков: Трябват още по-тежки наказания за дрогираните шофьори . 4| 5055 |20.04.2020 Владимир Тодоров: Към пияните и дрогираните на пътя трябва да сме безкомпромисни . 5| 4417 |26.02.2020 Юлиан Ангелов от ВМРО: България полицейска държава ли ще стане? . 8| 3968 |01.10.2019 Борис Вангелов от ВМРО: Защо БХК се застъпва за убийци, а не за убити и изнасилени старци по селата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads