Реклама / Ads
15| 3055 |14.02.2024 НОВИНИ

Военен блогър: Руснаците понасят неимоверни загуби край Авдеевка

.
Военният блогър и коментатор Дани Иванов (вляво) Източник: Стопкадър: YouTube
"Вече 5-6 месеца руснаците хвърлят всички сили в Авдеевка. 7-8 пъти превъзхождат по боеприпаси украинската армия. Независимо от това, те понасят неимоверни загуби. Виждаме, че все още не съумяват да превземат града. Въпреки че руските сили вече са в града, украинците се защитават адекватно."
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "Денят с В. Дремджиев" военният блогър и коментатор Дани Иванов относно актуалната ситуация, свързана с руската инвазия в Украйна.

 

Запитан защо беше направена смяната на ген. Залужни със Сирски, експертът коментира следното:

 




"Най-вероятно след войната ще станат ясни всички подробности около смяната. Аз не виждам нещо толкова смущаващо тук. Имаме видимо застой на фронта. Най-нормално е при застой да се сменят кадрите. Както във футбола - когато не върви играта, се сменят играчи, влизат резерви. Не беше сменен само Залужни със Сирски, беше сменено цялото военно командване. Предстои смяната и на лица в държавното ръководство. Освен Сирски, беше сменен и шефът на Обединените сили на ВСУ - Наев. Бяха сменени на териториалната отбрана, на генералния щаб, така че се търси чрез вливане на нови сили някаква промяна. Русия, разбира се, се възползва от тази смяна, като започна да инфилтрира огромни ресурси в информационните канали. Целта й е да подтиква размирици. Реално в Украйна обаче няма проблем с това. Както новото ръководство, така и отиващите си хора ще работят за победата на Украйна", категоричен бе специалистът.

 

Относно личността на ген. Сирски, военният коментатор отбеляза, че ние го познаваме от операциите му за защитата на Киев и от успешната операция за освобождаването на Харковска област от руска окупация.





"Той е доказал се украински патриот, работи за благосъстоянието на Украйна. Днес гледах първото му интервю по немската телевизия ZDF, по време на което той изтъкна няколко важни неща. Основното нещо беше, че войната може да спре единствено, когато Украйна се върне към своите законни граници. Второ, той подчерта, че Украйна е преминала от нападение в отбрана и че нанася 7-8 пъти по-големи загуби, отколкото понася на руските сили. Разбира се, тук вече става въпрос и за липсващите боеприпаси. Украйна като цяло на фронта ползва около 5 пъти по-малко снаряди от Русия. При офанзивата край Авдеевка - там са около 8-9 пъти по-малко. Не знам колко дълго може да се издържи на това темпо, но без помощта на Северна Корея и Русия не може да издържа на същото темпо", смята той.

 

Иванов каза още, че ЕС не е успял да изпълни обещанието си за 1 млн. боеприпаси за Украйна. По думите му той не е могъл да организира по такъв начин военния си ресурс, че да помогне подобаващо на нападнатата страна.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2815 |14.02.2024 Терзиев сменя осветлението в четири парка в София . 6| 2828 |14.02.2024 Съдия Капка Костова: Действията на прокуратурата около Нотариуса изглеждат като поредното замитане на следи . 2| 2632 |14.02.2024 Палестинският президент с призив към Хамас бързо да сключи споразумение с Израел . 7| 2913 |14.02.2024 Руслан Трад: Войната между Израел и Хамас уверено навлиза в етапа на постоянна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads