Реклама / Ads
1| 3607 |21.09.2021 НОВИНИ

Военният министър: Поканих на разговор жената на майор Терзиев, за трагедията се свърши страшно много

.
Георги Панайотов
Загубата на пространствена ориентация е много специфично състояние. Това не е човешка или пилотска грешка. Това е свързано с вестибуларен апарат. В доклада на Военната прокуратура е посочена основна и вторична причина. Има разследване на Военната прокуратура. Те са хората, които ще посочат има ли виновен или не.
 

Това каза по Nova news военният министър  Георги Панайотов относно  трагичната смърт на майор Терзиев.

 

„Нека първо да изчакаме разследващите органи да приключат проверката по случая. В доклада на Военна полиция не се посочва вина. Военна полиция установява факти и обстоятелства. Военна прокуратура все още работи. Във връзка със случая с катастрофата на Миг-29 в петък в 11:00 часа съм поканил в Министерство на отбраната на разговор жената на майор Терзиев, за да отговорим на всички нейни въпроси. Не е важно какво тя смята за мен, искам да се знае, че във връзка с трагедията се свърши страшно много работа, а аз информирам обществото с установени факти“, посочи той.

 

Служебният министър на отбраната обясни и за случая в Чешнегирово. „Министерство на отбраната и Военна полиция нямат никакво касателство към разследването на смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев“. По думите му случаят се е употребил като политически пиар с доста ниско качество.

 

„Към момента не се задава страшна бежанска вълна към България“, увери министърът на отбраната. „Следим много внимателно обстановката, защото ситуацията може бързо да се промени“, уточни той. Министър Панайотое благодари на служба Военно разузнаване за акцията по извеждането на хора от Афганистан. „Става въпрос за хора, които са помагали на България, дойде време да им помогнем на тях. Ще приемем до 70 афганистанци в страната ни. Има още една група афганистанци, които чакат да ги изведем“, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 28249 |21.09.2021 Военният министър прекрати 20-милионна поръчка за МиГ-овете, стартирана от „Борисов 3“ . 0| 3295 |03.09.2021 Зам.-здравният министър: Правим всичко възможно децата да учат по-дълго присъствено . 1| 3669 |31.08.2021 Просветният министър: Учебната година ще е присъствена по-дълго . 2| 2991 |31.08.2021 Зам.-здравният министър: Основните задачи са да намалим резкия пик и да защитим възрастните и хронично болните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads