Реклама / Ads
0| 4310 |03.03.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 8: Взривове в Киев, експлозии в Харков и Изюм

.
Осми ден на войната в Украйвна. Продължиха взривоте в Киев. Харков продължава да бъде под обстрел. В Херсон продължиха сраженията и експлозиите с много жертви и от двете страни. В много градове на Русия се проведоха протести против войната.
 

Мощна експлозия е избухнала до централната железопътна гара в украинската столица Киев в сряда. Това обяви съветникът на вътрешното министерство Антон Херащенко,
Чул се е огромен взрив, който е разтресъл земята.

 

От администрацията на украинския президент Володимир Зеленски съобщиха, че мощната експлозия е била и в близост до Министерството на отбраната на страната. Те твърдят, че това е ракетен удар, но не е ясно къде точно е паднал и какви са пораженията.Имананесени щети на инфраструктурата.

 

Според украински източници две ракети са били изстреляни към централата на украинското министерство на отбраната, като една е била свалена. Двете сгради се намират в близост една до друга.

 

Прословутата руска колона, която се движи от няколко дни към Киев е спряла или заради липса на гориво или заради упоритата съпротива на украинците.

 

Имало е през нощта експлозии в Харков. По-мощни са били взривовете в град Изюм край Харков. Поразена е жилищна сграда, има осем убити.

 

По последна информация Херсон е под руски контрол. По улиците се движат руски патрули. Защитава се най-голямата електроцентрала в района. Мариупол издържа на натиска, но явно целта на руската армия е да контролират всички селища по бреговата ивица тук.

 

Жителите на южния град Енергодар се събраха пред местната електроцентрала, за да не допуснат руските сили да поемат контрол над нея. А жителите на Мелитопол в югоизточната част на Украйна излязоха на протест срещу руското присъствие.

 

Към този момент руските сили обграждат Мариупол, стратегическо пристанище на Азовско море, което се намира между контролирания от Русия Крим и отцепилите се републики Донбас. Часове наред около пристанището се водеха ожесточени престрелки.

 

498 от руските войници са били убити в Украйна. Това е първият официално обявен брой загинали откакто президентът Владимир Путин започна инвазията си преди седмица. Истинският брой на жертвите от всяка страна не е известен. ООН е регистрирала 227 смъртни случая на цивилни.

 

Очевидно в Украйна вече се подготвят и за партизанска война.

 

Днес трябва да продължат преговорите в Брестка област.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3248 |02.03.2022 Над 1000 чужденци отидоха в Украйна, за да се бият срещу Русия . 0| 6365 |02.03.2022 Министър Караджов за войната в Украйна: Все едно ММА боец да се сбие с човек в инвалидна количка . 0| 3228 |02.03.2022 13 500 украинци са влезли от Румъния у нас от началото на войната . 0| 3193 |02.03.2022 Военният министър на Русия: Войната ще продължи, докато се ликвидира военната заплаха от Запада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads