Реклама / Ads
14| 4897 |12.08.2008 НОВИНИ

Волейболната драма пак се завъртя около допинг

.
Пламен Константинов се надявал до утре да бъде изследван за допинг и да се върне максимално бързо в Пекин след като станат известни резултатите от допинг теста.
 

 

Във волейболния скандал няма травма, няма бой, но пък има голяма драма. Капитанът Пламен Константинов е откровен, искрен, не спестява истината и това му изяде главата, а председателят на федерацията Данчо Лазаров го спря от участие, заяви по БТВ спортният журналист Петър Бакърджиев.

Frognews.bg напомня, че събитията са се развили по нареждане на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, който час преди отборът да тръгне за първия си мач с китайците за залата, е обявил пред старши треньора на волейболистите Мартин Стоев, че има съмнение за положителен резултат на Константинов и, че ако той играе, всички резултати ще бъдат анулирани и отборът ще загуби служебно.

Бакърджиев разказа по БТВ, че ставало дума за проба, правена у нас преди много време в нестерилна обстановка, която всички били забравили. Точно преди мача треньорът Мартин Стоев "подивял" и заявил, че Пламен ще играе, което в конкретния случай поставяло двамата от едната страна на барикадата и опровергава слуховете за конфликт. Докторът на отбора обаче по внушение на Лазаров издал медицинската забрана на капитана, който събрал съотборниците си и поискал от тях да застанат зад него, защото бил чист и тръгвал за България, за да докаже невинността си.

Пламен Константинов се надявал до утре да бъде изследван за допинг и да се върне максимално бързо в Пекин след като станат известни резултатите от допинг теста. Преди да тръгне за България Константинов е опитал да направи допинг проба в Пекин, където първоначално е получил разрешение на средно ниво. Бил му издаден входящ номер за допинг клиниката в Пекинг, влязъл и пет минути преди да направи пробата, се получило обаждане от по-високо ръководно ниво, отменящо разрешението. Кой е повлиял на второто ниво да се обади, оставало загадка. Сега той е тук, но българската лаборатория пък не била лицензирана, резултатът й бил само за сведение, но не и официален.

Бакърджиев, който няколко пъти е разговарял с Константинов по телефона обясни, че капитанът на тима в момента се чувства обяснимо зле и въпреки че очаква все пак да се върне на Олимпиадата, това било по-малко вероятно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4431 |09.08.2008 Забраняват влизането по Околовръстното шосе . 15| 4710 |24.07.2008 Ив. Калфин: Няма драма; Ив. Кръстев: Няма управленска вменяемост . 4| 4717 |16.07.2008 ЕК спира плащането на около половин милиард евро за България . 0| 4705 |11.07.2008 Катастрофа блокира Околовръстното шосе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads