Реклама / Ads
10| 6449 |05.07.2012 НОВИНИ

Вучков реди недостатъци на София; Фандъкова чинно обяснява

.
Йорданка Фандъкова
Голяма е мръсотията в София; някои места приличат на голям клозет, в който бременна жена може да пометне, констатира професорът. Лятото е време за ремонти; наесен София щяла да е друга.
 

Няма как да се развиват проектите, ако не се контролират на място, обяви по ТВ 7 кметът на София Йорданка Фандъкова. Водещият Ю. Вучков й отправи критика, че не е разчистила достатъчно останали от миналото свои сътрудници. Важен е резултатът, обясни тя.

Вучков се съпротиви на текущите ремонти, които блокирали столицата. Не можеше ли да се разсрочат те през цялото лято, възмути се професорът. когато има резултати, хората свикнаха, обясни кметът и напочни, че в момента се реализират три кръстовища на две нива, а лятото е време за строителство. Наесен тръгва поредната линия на метрото. Бул. "Черни връх" става прекрасен с ново осветление и настилки, увери тя. Има ефект от контрола, добави тя и каза, че ще се прави нова канализация в "Бъкстон", извини се, но поиска още малко търпение, защото след това хората щели да се радват на нов булевард в края на лятото.

Професорът разкритикува още - в София улиците се оправят пет за четири, следващата пак. По неремонтираните улици се налага кърпене, каза Фандъкова и каза, че решението е цялостно преасфалтиране, но не можело да се спре и пъленено на дупки. Търсел се баланс между ремонти и пълнене на дупки.

Няма ред при велосипедистите, възмути се още Вучков, те притеснявали горкото бедно пешеходно население. Изграждането на велоалеи е една от моите задачи, там и пешеходците трябва да се съобразяват, както и шофьорите, каза Фандъкова и напомни, че това е въпрос на кулутра.

Голяма е мръсотията в София, продължи Вучков и даде за примр подлеза на НДК, който приличал на голям клозет, в който бременна жена можела да пометне. При Т. Живков това не било така, миели непрекъснато, ангажирани били роми. Чистотата се финансира с парите на всички софиянци, според възможностите се прави това. Тази година няма възможност да се мие всеки ден. Моята не е мита от две години, репликира Вучков. Повече трябва да искаме от ЕС, препоръча той и даде пример с Гърция, която била нахална и излапала много пари на съюза. В момента основната ни задача е да подготвим проектите, с които да вземем най-много евросредства. Пре последните години привлякохме над 1 милиард лв средства, санираме училища, болници, метро, завод за битови отпадъци, изреди тя и каза, че метрото ще продължи до аерогарата, течали процедури и до бизнеспарка. Завършването на един проект се застъпва със започване на други.

Пожарът на Витоша за мен е политическа провокация, заключи още Вучков. Никой не влиза в затвора, няма ли да се види кои са престъпниците, ако не ги уловят, утре пак ще гасим, каза професорът. Такъв пожар не избухва случайно, със сигурност има някаква намеса, съгласи се кметът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 6296 |01.07.2012 Борисов: Разпоредих на Дянков да компенсираме социално слабите за поскъпването на тока . 125| 8134 |01.07.2012 Учредиха Движението на М. Кунева; РЗС: Това е кукувиче гнездо! . 25| 8010 |21.06.2012 Присъда срещу журналист предизвика скандал в Русе . 146| 6991 |20.06.2012 Борисов нареди на Павлова да покани Станишев на среща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads