Реклама / Ads
1| 4942 |13.02.2018 НОВИНИ

Забраниха на служители от Агенцията по метрология да четат Фрогнюз

.
Кирил Войнов
Шефове на Агенцията по метрология и технически надзор са забранили на подчинените си да четат Фрогнюз.
 

Причината е, че медията ни разкри факти за безхаберието на институцията, призвана да се грижи за състоянието на язовирите.  Написахме също, че водоемните стени се наблюдават от над 70-годишни мъже, много от които имат здравословни проблеми.

 

Нависоко във ведомството пък има боричкания кой да я оглави. За шефският пост най-много напира бившият шеф на пожарната Кирил Войнов, който парадира с приятелството си с премиера Бойко Борисов.

 

Близо вече четири месеца няма отговор на въпроса: Кой е виновен за скъсаните стени на 7 язовира в Бургаско и потопа, взел 5 жертви в края на октомври м.г.?

 

Жителите от селата Ливада, Черни връх и Полски извор в Бургаско треперят при всеки валеж. Хората не могат за понесат шока и травмите от смъртта на 5 свои съселяни и приятели, разрушените къщи и съсипания си живот. Те споделят, че жертвите са били възръстни, трудно подвижни, и че дори не може да си представи човек в какви мъки са издъхнали в борба с водната стихия.

 

Както винаги виновни и наказани няма. За язовирите отговаря Агенцията по метрологичен и технически надзор - ДАМТН. Специална дирекция в нея трябва да контролира състоянието на язовирите в страната, но това не се случва поради лош подбор на кадри, липса на компетентност в ръковоството и пълно безхаберие, твърдят хора от самата система.  Голяма част от язовирите в страната не са инспектирани, няма издадени наказателни постановления от ДАМТН към собствениците им за установените нарушения. По време на трагедията директор на дирекцията за язовирите е 67 годишният пенсионер Кирил Войнов. Вместо да подаде отставка, бившият пожарникар става заместник-председател на същата агенция. Той открито има амбиция да оглави агенцията. Сегашното ръководството на ДАМТН използва скандала, предизвикал доброволното оттегляне на главния ѝ секретар в края на януари, като му прехвърля цялата вина за неизпълнение на своите отговорности.

 

А хората от пострадалите региони на общините Камено, Айтос и Средец, както и от други населени места в близост до язовири, се страхуват. Животът им продължава да зависи от същите управленци от ДАМТН, вземащи тлъсти заплати и пенсии,  възмутиха се служители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4705 |05.02.2018 Синдикатът на служителите на затворите искат реакция от Борисов за протестите им . 0| 3949 |30.01.2018 Общински служители в Кърджали протестираха за по-високи заплати . 0| 3997 |29.01.2018 Служителите на затворите излизат на протест . 9| 5713 |23.01.2018 В Русия забраниха филма ”Смъртта на Сталин”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads