Реклама / Ads
4| 5426 |24.08.2011 НОВИНИ

Задържаха 16-годишен убиец; заклал 12-годишен заради трева

.
16-годишен младеж е задържан за тежкото криминално деяние.
 

 

Момчето е заловено от автопатрул на моторизираната група за бързо реагиране „Сигма” към СДВР при опит да избяга от местопрестъплението, съобщават от пресцентъра на МВР.


Frognews.bg напомня, че вчера 16-годишно момче отне живота на свой 12-годишен приятел. До тежкия инцидент се стигнало, след като между двамата възникнала разпра.

В хода на разследването на тежкия инцидент било изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си познат, за да пушат трева заедно с други техни връстници. Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, домакинът забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там. Двамата се скарали и тийнейджърът „наложил глоба” от 50 лева за нанесените щети /толкова му стрували семената за канабиса/. Вчера той трябвало да си получи парите, с тази цел момчетата си уговорили среща на трамвайно обръщало. Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи исканата сума. Това провокирало по-големия и той нападнал „длъжника си” с нож. След това избягал.

Малко по-късно беглецът бил забелязан от автопатрул на моторизираната група за бързо реагиране „Сигма” към СДВР. Той направил неуспешен опит да избяга от служителите на реда, но бил заловен. На полицаите тийнейджърът обяснил, че е убил човек и тръгнал заедно с тях към местопрестъплението. По същото време сигнал за неподвижно тяло в депото бил подаден и от диспечер на Центъра за градска мобилност.  Изпратените на място екипи са извършили оглед. Намерен и иззет е ножът, с който е извършено убийството, както и други веществени доказателства.

Предстои да бъдат извършени съдебно-медицинска и други допълнителни експертизи. Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 4999 |22.08.2011 Б. Борисов: Кадафи ще отговаря в Хага заради медиците ни . 21| 12881 |22.08.2011 Заради любовна свада бивши авери се гърмят на "кръстовището на смъртта" в София . 4| 4909 |11.08.2011 ЕРП-тата в задънена улица заради решения на ДКЕВР . 0| 5083 |01.08.2011 Задържаха албанци от банда за отвличания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads