Реклама / Ads
9| 5574 |28.01.2012 НОВИНИ

Закопчаха измамник, издирван в Италия

.
Столични криминалисти задържаха издирвания с Европейска заповед за арест Стефан Кленовски, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията била проведена снощи след като криминалисти от сектор „Издирване” получили информация, че издирваният 46-годишен мъж ще се появи на детско парти в столичен МОЛ.
 

  

Кленовски бил забелязан още при влизането му в МОЛ-а. Криминалистите го спрели, легитимирали се и му поискали документ за самоличност. Личната карта, която мъжът представил обаче се оказала фалшива, след което последвало и задържането му.

Днес старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР уточни, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи.

По повод изявления на съпругата на задържания, Йорданов потвърди, че арестът е осъществен в детския кът на софийски мол, но посочи, че е нямало как полицаите да изчакат Кленовски да бъде задържан на друго място. Йорданов уточни, че на мястото има охранителните камери, които са заснели акцията.

По думите му задържането е преминало нормално и не е имало време Кленовски да окаже съпротива на служителите на МВР. Поради това нищо не е наложило полицаите да оказват физическа сила. Нямало е и как да са го обиждали пред присъстващите деца, уточни комисар Йорданов. Той изтъкна, че съпругата на задържания е обиждала полицаите и е ритала по един от автомобилите на МВР.

Материалите по случая са докладвани на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” в МВР, на Софийска районна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

Арестуваният Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция „Шок” за източване на разплащателни сметки. До този момент е успявал да се укрие от МВР. Той е част от организирана престъпна група, която от юни 2008 г. координира и поддържа криминална дейност в Италия и други държави, свързана с поставяне на скимиращи устройства, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари. Той е познат на полицията и за разпространение на фалшиви банкноти. Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Трани от юни 2011 г.

Операция „Шок” започна на 6 юли 2011 г. на територията на столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас. Бяха задържани общо 45 души. Акцията беше реализирана под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис. По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 млн. евро.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5299 |15.01.2012 Закопчаха граничар с подкуп . 9| 6215 |13.01.2012 Закопчаха Индианеца, автор на два грабежа . 21| 5304 |11.01.2012 Закопчаха 4-ма българи за зверско убийство в Дания . 5| 4969 |01.01.2012 Италия: Benvenuto, bulgari!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads