Реклама / Ads
23| 4163 |08.11.2022 НОВИНИ

На срещата ГЕРБ-ПП: Атанасова: Възможност за диалог. Петков: Не е подкрепа за първи мандат

.
В парламента
Започна първата среща между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната”. Двете формации ще обсъждат бъдещи политики за управление в търсене на общи интереси.
 

„Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна среща. Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-много очаквания. И двете партии трябва да имат възможност за диалог в парламента, на подобна публична среща и да търсят постигане на базов консенсус по различни приоритети”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.


.

Тя смята, че е редно да приключи противопоставянето на предизборните кампании и да се търсят възможности за консенсус. „Готови сме да водим диалог по определените от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се запознали с нашите приоритети в нашата предизборна програма за управление. Според нас е редно в максимално широк консенсус да търсим възможности България да се възстановява от кризите”, обърна се към ПП Атанасова.

 

От ГЕРБ, уточни Атанасова, биха искали срещата да е начин за показ пред обществото, че може да се говори без опорки, клишета и заклинания, а конструктивно, ясно и конкретно.



.

 

Кирил Петков изказа съболезнования на близките на загиналия граничен полицай. И добави, че за този тип трагедии трябва да се направи всичко, за да не се повтарят. 

Ние дойдохме продължавайки нашите принципи и обещания за конструктивен диалог. Ние ще следваме два принципа – обещанията, които сме дали преди изборите и трябва да се изпълняват след изборите. Това искаме да го въведем като стандарт и за „Продължаваме промяната“ и за политиката.

 

 Второ ще направим всичко възможно да намерим решения за българските граждани. Ние оставаме на много ясна позиция като конструктивна опозиция. Това не е разговор за подкрепа на първия мандат, но това че сме в този голям състав показва голямо желание да работим така че истинските решения да се случат. Имаме цялостна програма и сме готови да работим по други приоритети, като социална политика, сигурност за бизнеса, антикорупционна политика, отбеляза Петков.

 

По думите му ако се сложат правилните икономически параметри, 16 политики са в синхрон, без да трябва да правим компромис между бюджетна рамка и дефицит под 3% и възможността за всички тези социални плащания, които сме заложили.

Според него през 2023 г. трябва да има увеличение на минималната работна заплата, имайки предвид икономическите параметри, които се променят и инфлацията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3563 |08.11.2022 Анализатори: Вървим към избори, срещата ГЕРБ - ПП няма да произведе кабинет . 1| 2751 |07.11.2022 Бъдещето на планетата: Започва срещата за климата COP27 . 14| 3540 |06.11.2022 Асен Василев: ПП не прави крачка назад със срещата с ГЕРБ . 8| 3333 |05.11.2022 Потвърдено: Срещата ГЕРБ-ПП - във вторник от 10 часа в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads