Реклама / Ads
0| 4377 |19.07.2018 НОВИНИ

ЕК започва две наказателни процедури срещу България

.
Европейската комисия съобщи, че започва две наказателни процедури срещу България и продължава трета, тъй като страната не е съобщила да е приела в срок национално законодателство, прилагащо изцяло евродирективи.
 

ЕК е изпратила уведомително писмо до България (както и до още 13 членки на ЕС) защото не са докладвали за приемането на правилата за резервационните данни на пътниците. Държавите в ЕС трябваше да ги въведат до 25 май.

 

Резервационните данни се отнасят до информацията, предоставяна от пътниците на въздушните превозвачи при купуването на билет и регистрирането за полет. Тези данни може да включват информация като име на пътника, дати и маршрут на пътуването, номер на мястото в самолета, багаж, данни за обратна връзка и използвани платежни средства. Правилата изискват държавите да създадат национална система за събирането, оценката и обмена на тези данни за целите на правоприлагането.

 

ЕК е изпратила още едно уведомително писмо до България (както и до още 16 членки на ЕС), които не са изпълнили директива за киберсигурността, касаеща мрежите и информационните системи. Тези страни трябвало да направят това до 9 май.

България и други членки на ЕС разполагат с два месеца, за да отговорят на официалните уведомителни писмо, като след изтичането на този срок ЕК може да обмисли възможността за изпращане на мотивирани становища.

 

Такова мотивирано становище – втори етап от наказателната процедура, ЕК е изпратила на България и Полша, защото не са приложили директивата за инфраструктура за алтернативни горива. Тези правила предвиждат въвеждането на общи изисквания за инфраструктурата и основните разпоредби, улесняващи използването на електромобили. Те целят да се намали въздействието върху околната среда и трябваше да влязат в сила до 18 ноември 2016 г.

Страната ни има два месеца за отговор, след което ЕК може да предяви иск пред Съда на ЕС срещу България, посочва БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3846 |16.07.2018 Започват изплащането на обезщетенията в Странджа . 0| 4402 |16.07.2018 Майките на деца с увреждания не се разбраха с Бисер Петков и започват протест . 0| 3999 |04.07.2018 НС отхвърли промени в Наказателния кодекс за контрабандата на лекарства . 1| 4351 |02.07.2018 Започват нови ремонти в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads