Реклама / Ads
8| 2890 |12.04.2023 НОВИНИ

Заради ужасавящ клип с обезглавяването на военнопленник: Киев сравни Русия с ”Ислямска държава”

.
Източник: личен архив
Украйна сравни Русия с ”Ислямска държава”, след като в интернет пространството се появи видеозапис, на който се вижда как руски войници обезглавяват украински военнопленник, съобщи Ройтерс.
 

Агенция Ройтерс не успя да потвърди автентичността или произхода на видеозаписа, публикуван в социалните мрежи, на който се вижда как мъж в униформа обезглавява военнопленник, носещ жълта лента на ръката, използвана от украинските войници.

"Има нещо, което никой в целия свят не може да пренебрегне: колко лесно убиват тези зверове", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

 

"За всичко ще има правна отговорност. Необходимо е да бъде победен терорът", добави той.

 

От своя страна Кремъл заяви, че разпространеният в интернет пространството видеозапис, който уж показва обезглавяването на украински войник, е "ужасен" и трябва да се провери неговата автентичност.

 

"В интернет се разпространява ужасяващ видеозапис, на който руски войници обезглавяват украински военнопленник", заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. "Абсурдно е, че Русия, която е по-лоша от "Ислямска държава", председателства Съвета за сигурност на ООН", добави той, имайки предвид поемането на ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН от страна на Русия през този месец.

 

Бойците от "Ислямска държава" в Ирак и Сирия станаха известни с публикуването на видеозаписи, на които се вижда как обезглавяват пленници, когато контролираха големи части от двете близкоизточни страни в периода между 2014 и 2017 г., припомня Ройтерс.

 

"Руските терористи трябва да бъдат изгонени от Украйна и от ООН и да бъдат подведени под отговорност за своите престъпления", заяви Кулеба.

Службата за вътрешна сигурност на Украйна съобщи, че е започнала разследване по подозрение за извършването на военно престъпление във връзка с разпространения видеозапис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2713 |12.04.2023 Италия въвежда извънредно положение заради мигрантите . 0| 2672 |09.04.2023 Oпасност от обгазяване в Хамбург заради голям пожар . 8| 3136 |07.04.2023 ЦИК с писма до всички РИК-ове заради несъответствия при повторното въвеждане на данните от СИК-протоколите . 5| 2878 |07.04.2023 Земеделци на пореден протест заради евтиното украинско зърно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads