Реклама / Ads
0| 4754 |11.04.2022 НОВИНИ

Защо разпадането на Русия на 8-10 парчета е по-възможно от всякога?

.
Георгий Тука
Русия трябва да изчезне от картата на света като единна държава във вида, в който съществува сега. Тя трябва да се превърне в редица независими държави.
 

Това пише в свой анализ за украинското издание „Главред“ Георгий Тука, бивш заместник-министър на временно окупираните територии и вътрешно разселените лица, бивш ръководител на ГВА в Луганск

 

Когато ми казват, че това е утопия, винаги отговарям, че помня отлично състоянието на Руската федерация в началото на 90-те. Тогава Уралската народна република, начело с губернатора, дори отпечата свои собствени пари. Тогава Татарстан и Башкортостан затвориха собствено въздушно пространство за самолетите на тогавашния Аерофлот. Тогава е провъзгласено създаването на Далекоизточната народна република. Тогава анкети сред населението на Калининград показаха, че повече от 90% се смятат за част от Европейския съюз, а не от Русия. Помня всичко много добре.

 

Следователно разпадането на Руската федерация е напълно възможно. А войната в Украйна може да бъде тласък за разпадането на Русия. Това обаче до голяма степен ще зависи от позицията на САЩ и Обединеното кралство.

 

Защо? През 90-те години, когато всъщност започна процесът на разпадане на Русия, британците и американците се страхуваха от вероятните последици от неконтролираното разпространение на ядрени оръжия и оръжия за масово унищожение. И именно благодарение на действията на Съединените щати беше възможно да се запази Русия в сегашната й конфигурация.

 

Малцина си спомнят, но в онези дни три товарни самолета с пари в брой кацнаха в Русия – два в Москва, един в Санкт Петербург. Това беше направено, за да се подкрепи руската икономика, която беше на командно дишане.

 

Именно в онези дни се появяват „бутчетата на Буш“, на които все още се подиграват руските пропагандисти. Но именно благодарение на тези пилешки бутчета руското общество беше спасено от неминуем глад.

 

Същата парадигма остава в Съединените щати днес, както през 90-те години. Ако е възможно тази парадигма да се промени в друга – че Русия неизбежно ще се разпадне на 8-10 независими държави, но с установяване на контрол върху разпространението на оръжия, няма да има пречки, които да предотвратят разпадането на Руската федерация.

 

Превод и редакция: Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3336 |11.04.2022 България скъса споразумение за класифицирана информация с Русия . 0| 2937 |11.04.2022 Петър Витанов: Нов пакет енергийни санкции срещу Русия трудно ще бъде подкрепен единодушно в ЕС . 0| 2991 |11.04.2022 Украйна забрани целия внос от Русия, оценяван годишно на 6 милиарда долара . 0| 3323 |11.04.2022 Прогноза на Световната банка: БВП на Русия през 2022 г. ще спадне с 11.2%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads