Реклама / Ads

8| 2901 |18.01.2021

Застрашен е животът на жителите заради моста свързващ селата Ямен и Четирци

.
В офиса на ПП „Републиканци за България“ – Кюстендил, получихме множество сигнали за замърсяване с отпадъци около моста свързващ селата Ямен и Четирци, които е възможно да са нарушили конструктивната цялост на съоръжението и да причинят сериозни последствия върху живота, здравето и имуществото на използващите го.

Мостът е изграден от община Невестино с цел пряк достъп между селата Ямен и Четирци, но тъй като от построяването му, до момента не са извършвани дейности по системно почистване и поддържка на коритото на реката от паднали клони, дървета и битови отпадъци, придошлите води на река Струма затлачиха основите на моста с дървесни и битови отпадъци, създавайки ситуация наподобяваща тази от ВЕЦ „Своге“.


Възможно е същите да са повредили инженерно-техническата конструкция на съоръжението.


Във връзка с получените сигнали днес изпратихме сигнал до кмета на община Кюстендил Петър Паунов и директора на РИОСВ– София Ирена Петкова.


Реакция от страна на РИОСВ не закъсня и се свързаха с временно изпълняващия областен координатор за Кюстендил на Републиканци за България инж. Иво Чивийски, който беше поканен да присъства на проверката на мостовото съоръжение. На място бе установено, че съоръжението е компрометирано. От едната страна липсват парчета от конструкцията на моста, които са отнесени от водата и това е довело до нарушаване на целостта му.


Установено е, че мостовото съоръжение не може да се ползва по предназначение и е опасно за хората, които преминават по него.


Представители на РИОСВ са съставили констативен протокол на община Невестино, в който е констатирана нарушена цялост на моста и е съставено предписание за почистване на отпадъците, веднага след като спадне нивото на реката.


От Републиканци за България призоваваме компетентните органи в Република България да извършват системни почиствания на речните корита, за да се избегнат подобни и по-лоши ситуации, които застрашават живота и здравето на населението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Животът след Brexit: Какво се променя за българските граждани 0| 2975 |04.01.2021 . Николай Марков: Борисов не иска да управлява. Иска сигурност. Животът му е в опасност 15| 6873 |03.01.2021 . Ново спецзвено от Жандармерията ще охранява държавни служители и застрашени лица 15| 4294 |02.01.2021 . Пулмолог: Това, че си ковид положителен, не значи, че животът свършва 5| 137283 |12.11.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ