Реклама / Ads
11| 3041 |18.01.2023 НОВИНИ

Зеленски за Днипро: Русия се превърна във враг на цялото човечество

.
Източник: личен архив
Днес приключи спасителната операция в Днипро. 79 души бяха ранени от този руски удар. Списъкът на загиналите включва 45 украинци, включително 6 деца, включително момче, което е само на 11 месеца.
 

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ".

Децата и цивилните са врагове за Русия. Очевидно това може да се случи само, защото Русия се превърна във враг на цялото човечество.

 

Днес обсъдих сътрудничеството в областта на отбраната с федералния президент на Германия Щайнмайер. Готвим се активно за нова среща във формат Рамщайн. Подготвяме нови важни дипломатически стъпки - обсъдихме ги и днес.

 

Днес започна годишният форум в Давос, традиционно мощна световна политическа и икономическа платформа. Светът чува Украйна в Давос - знаят какво направи Русия с Днепър, знаят какво правят терористите с Херсон, Харков, нашия Донбас и други територии, на които Русия донесе смърт.

 

Ние лобираме за увеличаване на глобалния натиск върху терористичната държава. Убеден съм, че след тази седмица светът ще види по-активни и влиятелни привърженици на създаването на Трибунал за руската агресия и специален механизъм за компенсиране на загубите от войната за сметка на руски активи, пише news.bg.

 

Подкрепата на света за нашата дипломатическа инициатива се усеща много силно. Ние правим всичко възможно тази подкрепа да стане наистина глобална и всички влиятелни участници в международните отношения да предприемат стъпки за прекратяване на руската агресия и връщане на сигурността, настоя той.

 

Днес проведох среща с участието на главния прокурор и министъра на вътрешните работи на Украйна за идентифициране на виновниците за нападението над Днипро. Всеки ден има все повече фактическа информация и правни стъпки на държавата ни. Всичко това ще завърши с присъди за всички тези руски убийци, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3770 |17.01.2023 Путин: Да се прекрати действието на устава на СЕ и на Конвенцията за защита правата на човека в Русия . 1| 3580 |17.01.2023 Александър Вучич: Русия да спре да набира сърби за руската наемническа групировка „Вагнер“ . 18| 3043 |17.01.2023 Закупените от Русия ядрени реактори - интегрирани от западни компании или продажба . 9| 3074 |17.01.2023 Жена преживяла ужаса в Днипро: Искам да градя тук своя живот!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads