Реклама / Ads
21| 2838 |28.07.2023 НОВИНИ

Зеленски: Победата означава да определим пътя на нацията за поколения напред

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
Украинският държавен глава Володимир Зеленски бе категоричен, че победата на Украйна сега ще определи пътя на нацията за поколения напред и ще докаже правотата на ценностите, основоположени преди хиляда години, съобщи Укринформ.
 

Това заяви украинският президент в реч, произнесена при честването на днешния Ден на държавността в Украйна.

 

"За нас да победим сега означава да определим пътя на нацията за поколения напред, да победим означава да утвърдим заветите на ценностите, чиито основи са положени тогава - хиляда години преди мен и вас, това е да изберем да се обединим със света, да изберем да бъдем участници в световната история, да имаме правото на наша собствена национална история", подчерта Зеленски.

 

По думите му украинците не вярват, че Русия няма да поиска да повтори своята агресия.

 

"Ние не вярваме, че Русия няма да поиска да се завърне с агресия, дори и след като изтласкаме нашествениците от цялата наша територия. Но победата на Украйна може и трябва да бъде такава, че всички опити на врага да се върне да не излязат от болната фантазия на онези ненормални хора, които кроят подобни планове", посочи държавният глава.

 

Зеленски наблегна на това, че защитата на страната в тази война, водена за свободата и независимостта на Украйна, е поставила национални приоритети и че именно защитата на страната е най-големият приоритет. Всичко останало се степенува в зависимост от това колко е важно за отбраната и съхраняването на Украйна.

 

"Нашето желание да победим определи как ще изглежда Украйна в бъдеще. Силна. Свободна. Европейска. Държава без вътрешни раздори. Държава, която цени своето вътрешно единство", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2664 |26.07.2023 Володимир Зеленски: В Украйна корупцията и предателството няма да бъдат толерирани . 10| 3099 |23.07.2023 Зеленски: Украйна ще отговори на руските удари по Одеса . 11| 2949 |17.07.2023 Зеленски: Не ни е страх. Украйна ще продължи да изнася зърно, въпреки Русия . 27| 2874 |17.07.2023 Зеленски: Какъвто и да е руският терор, ние знаем, че украинската свобода ще бъде запазена и ще надделее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads