Реклама / Ads
0| 3738 |04.04.2022 НОВИНИ

Зеленски посети Буча /снимки и видео/

.
Източник: Telegram
Президентът на Украйна Владимир Зеленски посети Буча, където бяха открити доказателства за кланета на цивилни. Той огледа пътя с унищожена руска техника и разговаря с местни жители. Зеленски обвини Русия, че е извършила военни престъпления и геноцид в Украйна.
 

"Видях с очите си Буча, Ирпин, Стоянка след окупацията. Ще направим всичко възможно да ги върнем към живот", обеща президентът.

 

По време на днешното си пътуване до Буча кореспондент на Би Би Си попита Зеленски дали все още смята, че е възможно да се обсъди мир с Русия.

 

„Да, защото Украйна трябва да намери мир. Ние сме в Европа на 21-ви век. Ще продължим нашите дипломатически и военни усилия“, каза президентът.

 

"За нас е много важно пресата и журналистите да са тук. Ние наистина искаме да покажете на света какво се случи тук, какво направиха руските военни, какво направи Руската федерация в мирна Украйна", добави той.

 

Зеленски реши да създаде специален правосъден механизъм в Украйна, който да разследва и осъжда всяко престъпление на руските нашественици на територията на Украйна.

 

Зверствата на руската армия в Буча

 

На 1 април кметът на Буча Анатолий Федорук съобщи, че въоръжените сили на Украйна са прогонили руските окупатори. Отстъпвайки, те минираха цивилни постройки, инфраструктурни съоръжения и някои райони в селището. По улиците на града бяха открити тела на загинали цивилни с вързани ръце. Оказа се, че руски войници са изнасилвали, малтретирали и измъчвали хора.

 

Президентът Владимир Зеленски каза, че убийците, палачите, изнасилвачите и грабителите, които наричат ​​себе си армия, заслужават само смърт след това, което са направили.

 

В същото време Москва отрича участието на своите войски във военни престъпления срещу цивилни в украинските градове, завзети от Руската федерация.

 

Руското военно командване нарича "провокация" информацията за изтезанията, изнасилванията и убийствата на украинки в Буча. Според Кремъл тези престъпления са извършени от "неонацисти".

 

Светът осъди действията на руската армия в Украйна, европейските лидери обещаха справедливо наказание за проектантите и изпълнителите.

 

Публикуваната информация за зверствата на Руската федерация в Украйна накара Европейския съюз да преразгледа отношението си към ембаргото върху енергийните ресурси от страната-агресор. А полският президент Анджей Дуда призова за предоставяне на повече оръжия на въоръжените сили на Украйна.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2942 |04.04.2022 Зеленски покани Меркел и Саркози в Буча . 0| 3780 |04.04.2022 Украинска медия: Руските нашественици ограбиха дачата на Зеленски на остров Бирючий . 0| 3736 |04.04.2022 Зеленски на наградите „Грами“: Чернигов, Харков, Мариупол вече са легенди. Но аз мечтая те да са живи и свободни... . 0| 3175 |03.04.2022 Зеленски: Русия иска да превземе източната и южната част на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads