Вторник, 21 Ноември 2017, 02:49
Frognews
0| 3896 |29.05.2016

Зорница Русинова: Ще работя за по-ранно връщане на майките

.
Зорница Русинова
Социалният министър прави социална политика и тя не трябва да се бърка със социалистическа политика. Доходите на работещите в България не зависят само от социалната политика и би било жалко, ако зависеха само от социалната политика – зависят от това какво работят, как работят и каква е икономическата обстановка в страната. Това каза в студиото на „Тази неделя” социалният министър Зорница Русинова.

Тя посочи, че усилията й ще са насочени към подпомагане на работещите за реализацията им, както и на фирмите за постигане на по-добра среда за правене на бизнес. Русинова посочи, че трябва да се подобри връзката между образованието и бизнеса, като по региони ще се изясни какво търсят фирмите.

 

Като друг акцент в работата си министърът посочи подпомагането на семействата с деца с увреждания. „Насочването на социалните услуги трябва да е към хората, които имат най-голяма нужда от това. В България има достатъчно широка мрежа от социални услуги, трябва да се разгледа качеството на тези услуги”, обясни Русинова.

 

Тя посочи, че се готви нов Закон за социалните услуги, който регламентира ясно нуждите на човека и поставя по-добър финансов стандарт за най-тежките случаи.

 

Приоритет ще бъдат и работещите майки. Стимулите в случая ще бъдат както за работодателите (при въвеждане на гъвкави форми на заетост и възможност за дистанционна работа), както и за родителите.

 

По отношение на промените в пенсионното законодателство, Зорница Русинова заяви, че подкрепя реформата с прехвърлянето на партидите в НОИ, като „ще има План Б”, ако текстовете паднат в Конституционния съд. Със социалните партньори ще продължат обсъжданията на промените в КСО.

 

Като „изключително дипломатична, консенсусна” тя определи работата на своя предшественик Ивайло Калфин, на когото тя беше заместник. Русинова посочи, че някои от започнатите реформи ще бъдат продължени – като тази на ТЕЛК и деинституционализацията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. САЩ обяви Северна Корея за спонсор на тероризма 0| 2162 |20.11.2017 . Амстердам поема агенцията, за която София се бореше 0| 2179 |20.11.2017 . Без валежи утре 0| 2186 |20.11.2017 . Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак 3| 2524 |20.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах