Реклама / Ads
9| 13248 |25.07.2017 АКТУАЛНО

Адвокат Симеонов: Цветан Василев не си идва, за да не го убият в ареста

.
Константин Симеонов
Беше повдигнато обвинение за престъпна група, за да може делото да влезе в спецсъда. Тоест, Цветан Василев няма да дойде на процеса. Ако се прибере в България, най-вероятно ще отиде в ареста. Ако не по това дело, има други, с които да го вкарат в ареста. А там е най-лесно да има физически проблеми, затова аз го съветвам да не се връща в България.
 
Това заяви пред Нова ТВ Константин Симеонов, адвокат на банкера Цветан Василев.

Това, което публикуваха на сайта на прокуратурата, не е обвинителен акт, а разказ по картинка. Освен това говорят, че са раздавани торбички с пари - нека конкретно да кажат от прокуратурата, кои политици е купувал  с пликчета Цветан Василев, отсече защитникът на банкера.

Запитан за отношенията на Василев с Делян Пеевски и защо банкерът не желае да свидетелства срещу него, адвокатът обясни, че не е нужно някой да свидетелства, след като има огромен брой документи, през които могат да бъдат проследени парите на КТБ.

Не е необходимо да се свидетелствува, достатъчно е да се проследят документи, което прокуратурата не прави, за да се види каква част от активите на КТБ са отишли в ръцете на Пеевски и на негови близки. Но е факт, че след 20 юли 2014 кражбата в банката е жестока, разпарчатосването на баницата е „пладнешки грабеж“. Става дума за активи на фирми, които по независими оценки са 3.5 млрд.лева. Нека да видят „Рубин“ - той е под контрола на Сталийски, казват че с „Виваком“ има една брилянтна сделка със Спас Русев, в която аз обаче се съмнявам. Вярно е, че имаше концентрация на много пари, взе се решение те да се разконцентрират в други банки. Но ако не беше допуснат фалита и беше помогнато на банката, тя можеше да възстанови своето финансово състояние, категоричен бе Константин Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6749 |18.03.2024 Край на водевила: ГЕРБ и ПП-ДБ ще правят правителство в следния състав . 22| 34361 |16.03.2024 Илиян Василев: Гонзо срещу Бербатов е като Банкя срещу Харвард. Робите искат да са си роби . 4| 2615 |15.03.2024 Какво всъщност значат руските псевдоизбори в окупираните украински територии? . 11| 2852 |14.03.2024 Градският прокурор Илиана Кирилова отказа да се яви пред парламентарната комисия за Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads