Реклама / Ads
17| 14629 |15.11.2020 АКТУАЛНО

Бият тревога за живота на зъболекарите, поразявани от коронаирус

.
Бия тревога! От разговорите, които проведох с много зъболекари и от това, което виждам в социалните мрежи, разбирам едно: Зъболекарите се заразяват от COVID-19, някои вече са поразени от него и не са между нас. Това пише до Фрог нюз Сергей Пенов, създател и главен редактор на „Стоматологичен свят” от 1997 г.
 

Официална статистика за този факт обаче няма – нито в Министерството на здравеопазването, нито където и да било. Вниманието към тях е нулево, медиите също не се обръщат към проблемите и болките им, обяснява още той.

 

Надявам се в следващите редове да разберете какви са чувствата на българските зъболекари в момента. Ние сме на огневата линия, но не съществуваме в статистиките. Нито веднъж не запалихме светлинки за нас, пише журналистът.

 

Сергей Пенов представя и поста на д-р Ирен Влахова от София, който  е публикуван в сайта www.dentalworldbg.com

 

Д-р Ирен Влахова, зъболекар от София, споделя:


„Facebook-ът ме пита what's in my mind и затова споделям какво ме вълнува тази сутрин. Знам, че е рано, знам че е събота, но от вчера ми е много тягостно. Защо?

 

Прочетох пост за наша колежка, която е починала. Не я познавам, но прочетох много мили думи от мои приятели. Съболезнования на близките и!

 

И се замислих кои сме ние ДЕНТАЛНИТЕ лекари...Не съществуваме нито в статистиките, нито в „заразен медицински персонал", нито в излекувани, нито в непреборили се, не покриваме и изискванията за финансово стимулиране.

 

Нито веднъж не запалихме светлинки и за нас, И не си ръкопляскахме.

Не ме гони никакъв нарцистичен комплекс, но не искам да сме толкова невидими. Искам и ние да сме сплотени както са учители, фармацевти, лекари. Защото къде сме ние – не на първа линия, а на ОГНЕВАТА линия. Ние сме в пожара на вируса и усещаме „жегата" и горим, ще започнем и да угасваме...

 

Пациентите отварят уста на само 10-15 см и ТОЙ е там. Само и единствено пред нас маските са долу, за разлика от училища, аптеки, магазини. Знаем колко трудно се работи с цялото бойно снаряжение, с което се екипираме, за да пазим нас, за да пазим тях, за да пазим семействата си. Защото ние не можем да работим от вкъщи, не можем да лекуваме по телефона, не можем да върнем човек с болки.

 

Сигурно не казвам нищо ново, но ми е болно, че сме толкова невидими.......като сираци, които оцеляват поединично...

 

Бъдете здрави!"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 30299 |16.09.2018 Организаторът на протеста получил хиляди заплахи за живота си . 0| 4511 |08.08.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ осъществява уникален проект за защита живота на птиците . 2| 7521 |01.04.2018 Макрон бие тревога, че Фейсбук и Гугъл стават твърде големи и неуправляеми . 13| 17673 |18.01.2018 НАСА: Тревога! “Зелените човечета“ превзеха България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads