Реклама / Ads
2| 4847 |13.05.2016 АКТУАЛНО

Четвъртокласниците на матура по ”Човекът и природата”

.
Четвъртокласниците се явяват днес на национално външно оценяване по предмета ”Човекът и природата”, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. На 10 и на 12 май се състояха външните оценявания в четвърти клас по математика и по български език и литература, на които се явиха съответно - 58 512 ученици и 58 296 ученици.
 
На 16 май е последното национално външно оценяване в четвърти клас, което е по "Човекът и обществото". Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, организира се едновременно за учениците от всички паралелки от четвърти клас в училището, в което се обучават децата. Започва в 10.00 часа на определения ден, продължава един учебен час /40 минути/, а за учениците със специални образователни потребности - два учебни часа.

Тестовете по математика, по "Човекът и обществото" и по "Човекът и природата" съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и три задачи от отворен тип. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки. След приключване на изпитването по съответния учебен предмет училищната комисия оценява писмените работи на учениците по критерии и изисквания, определени от Министерството на образованието и науката, и вписва броя точки върху писмената работа на ученика.

По график, определен от директора на училището, училищната комисия дава информация на учениците и на родителите им за получените оценки на писмените работи. Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика, посочват от МОН. ученици матура матури четвъртокласници национално външно оценяване Човекът и природата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4150 |12.05.2016 58 000 четвъртокласници се явиха на матура по Български език и литература . 3| 4240 |10.05.2016 Четвъртокласниците пишат "матури", родители треперят . 6| 4526 |10.06.2015 Танев хвърли бомбата: Няколкостотин квестори изнасяли информация за матурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads