Реклама / Ads
49| 14482 |28.06.2011 АКТУАЛНО

Филип Киркоров проклина българското черноморие

.
Звездата гони руски туристи от Равда и Несебър, гневен заради закрита гледка към брега
 
Масов ужас тресе компании за недвижими имоти заради скандален отлива на руски туристи. През последните дни брокери и агенти постоянно получават искания от граждани на бившия Съветски съюз за преустановяване на текущи сделки по покупко-продажба на апартаменти и вили около Слънчев бряг, Несебър и Равда. Това разкриха пред „Торнадо” втресени предприемачи и търговци на имоти. Причината се оказа черна пиар кампания, подета наскоро от руската естрадна звезда Филип Киркоров, артистката Лолита Милявская, синът на Надежда Бабкина – Данил Заседателев и други тузари от руския хайлайф.

Отрицателните коментари в различни форуми за страната ни не спират вече цяла седмица, а конкретен повод за тях стана супер рейтинговото предаване „Прямой ефир” ( „Директно” ) по втората национална руска телевизия „РТР”. В него, Киркоров и компания се оплакаха от комплекс „Емералд ресорт”, намиращ се в курортното селце Равда. Главен инициатор на острите слова по адрес на черноморието ни се оказа бившата половинка на Алла Пугачова. Звездата, с български произход, директно изрази разочарованието си от действията на фирма „Емералд” спрямо него и приятелите му. Братушките са недоволни от нереално високите цени на жилищата в района на Равда. През 2008г. те се търгували между 2000-3000 евро за кв.м. Сега обаче, същите апартаменти можели да се продадат максимално за 900 евро кв.м.

Другият наболял проблем бил отходна тръба и свинеферма в близост до тузарските кооперации. Според Лолита, в разгара на лятото, от прасетата цялата област започвала да мирише ужасно а мръсната вода, пълна с фекалии и зарази се вливала директно в морето. Така почиващите в района получавали остри чревни инфекции с разстройство и повръщане. Репортер на „Торнадо” посети зловещото място описано от групата на Киркоров, но в радиус от 250 метра не откри следи от прасета. Вторият проблем, който разгневил руснаците се оказа прословутата такса – обслужване, която била 1 евро за кв.м. годишно.

По-късно тя набъбнала на 5 евро. Първоначалната идея на Киркоров била да съди фирма „Емералд” и компанията инвеститор „Пайонир девелъпмънт”, но впоследствие мераците му ударили на камък, тъй като в договора изрично било посочено, че фирмата – строител на имота може да повиши сумите когато пожелае. Справка на „Торнадо” в няколко подобни комплекса от Созопол, Слънчев бряг и Свети Влас показа, че там цени за годишно обслужване варират
между 7 и 14 евро за кв.м.

Последният шокиращ удар по самочувствието на руските звезди била новоизграждаща се кооперация, точно пред „Емералд”, която ограничавала драстично панорамната им гледка към морската синева. Пътят към плажа ставал обходен, а елитният комплекс от първа линия минавал на втора. От своя страна, „Пайонир девелъпмънт” заявиха, че всички руски звезди са били наясно с бъдещета постройка още когато са купували имотите си. „Няма място за притеснение. Новият комплекс, който ще бъде най-близо до морето е съвсем нисък и всички апартаменти над първия етаж ще запазят панорамната си гледка. Дори по план той трябваше да се построи паралелно с „Емерал рисорт”, но икономическата криза ни забави цели три години”, заключи представител на фирмата, поканен да коментира скандала в руското шоу. Въпреки обясненията, руските звезди посочиха, че ще направят всичко по силите си нито един апартамент от бъдещият комплекс да не бъде купен.

Източници на „Торнадо”, свързани с комплекса разкриха, че ролята на Филип Киркоров в цялата сага била много по-сериозна. Според тяхна информация, естрадният певец с българска кръв далеч не е купил 14 апартамента през 2008г., както се тиражираше усилено в българските и руски медии. А всъщсност, фирмата строител - „Пайонир девелъпмънт”, в лицето на Юрий Янушевич му подарила 1 тузарско жилище. Срещу имота певецът обещал да стане рекламно лице на комплекса, да доведе звездни приятели и да го превърне в руската ВИП перла на българското черноморие. Въпреки заплахите на Киркоров за съдебна разправа иск все още не е заведен. Предстои среща на засегнатите страни през юли, с цел изглаждане на проблема. Засега, от руска страна се съгласиха да заровят временно томахавката след като босовете на „Емералд” им уредиха безплатен интернет и фитнес като компенсация за неудобствата около новостроящата се сграда, коментират хора от района. Туроператорите от Южното черноморие обаче са категорични, че акцията на Киркоров може да донесе много тежки загуби за българския туризъм.

И ТУРЦИЯ ЗАМЕСЕНА В ЧЕРНИЯ ПР
Интернет потребителите в различни руски форуми набедиха и Турция в черен ПР спрямо нашата страна. Това стана, заради намесата на певицата Лолита към края на „Прямой ефир”. Тя посочи, че в южната ни съседка подобни тенденции са рядкост. В заключителните минути на шоуто Лолита и Киркоров се вживяха в ролята на рекламни агенти и зарибяваха руските зрители с тънките цени на апартаментите в Турция. Водещият Михаил Зеленски обаче, ги контрира неочаквано, след като покани културолога Аркадий Укупник. Той разказа потресаваща история за южната ни съседка. Заедно със свои приятели, купил няколко апартамента в кооперация, близо до курорта Анталия. След половин година компанията решила да отиде на релакс в собствените си жилища, но била неприятно изненадана, когато властите им забранили достъпа, с аргумента, че апартаментите им са „арестувани” Жертвите веднага се обадили на редица институции и разбрали, че след неуредици между руския и турски инвеститор, в момента се води дело, а до приключването му всички жилища са блокирани от турския съд. „Ние не можем да разполагаме с имотите си, а вие спорите за няколко евра”, завърши иронично Укупник.

Иван Атанасов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5778 |09.02.2009 Българското кино се опитва да остави някаква следа в Берлин . 0| 5421 |19.04.2008 Закриват шестият фестивал на българското кино в Ню Йорк . 7| 5505 |11.04.2008 Българското общество излиза да брани езика си . 5| 5368 |05.04.2008 Първанов патрон и на фестивал на българското кино в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads