Реклама / Ads
28| 6465 |14.10.2014 АКТУАЛНО

Харалан Александров: Има осаферяване у политиците

.
Харалан Александров
Все повече хора започват да си дават сметка за действителността и започват да се смиряват. Така социалният антрополог Харалан Александров коментира резултата от изборите. Възможна е почти невероятна форма на управление, смята експертът. Говорим за политическо осаферване, отбеляза той.
 
„Има осъзнаване от страна на политиците, защото те разбират, че в момента интересът на политическия елит съвпада с интереса на много от хората, които са гласували. Това е известен прогрес в мисленето на политиците. По време на нашия преход ние все се опитвахме да имитираме високия образ на цивилизовано отношение, но без да се разделим с лошите си навици. Идва време политиците да влязат в дълбочина и да излезем от схемата, която не ни води до развитие”, обясни Александров.

Тезата за „осаферването“ подкрепи в студиото и психологът доц. Антоанета Христова. „Политическите лидери разбраха, че нещата не се случват точно по спатиите, които си нареждат. Тогава, когато си притиснат от обстоятелствата, страхът води до осаферване“, каза тя.

В криза на една държава й трябва лидер, посочи Христова. Голяма част от обществото на изборите е гласувала против. Винаги се гласува срещу последно управляващите, допълни психологът. Пълен мит е, че сме напълно представени в парламента с тези 8 партии, категорична е тя.

25 години се занимавахме с имитация без да се разделим с лошите си навици. Това бе просто корумпирана демокрация, играхме демократична игра. Така Александров коментира кадър от документален филм с Тодор Живков, в който той казва истини от 1989 г. валидни и за днешния ден

Тоталитарната култура е проникнала в мозъка на българскот общество и се среща навсякъде.През последните 25 г. с случи една голяма манипулация, бе мнението на Христова.

И според двамата експерти заформящият се кабинет има шанс да оцелее.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8099 |14.10.2014 Луна пред Фрог: В КТБ няма квестори, няма одитори, точи се банката . 7| 10026 |14.10.2014 Само във Фрог: „Сига-ански” превод на Местановите речи . 36| 10596 |13.10.2014 Отец Боян Саръев пред Фрог: ДПС е мафия, Местан – сноб . 15| 9062 |13.10.2014 Турски лекари преглеждат безплатно у нас на 8 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads