Реклама / Ads
33| 24994 |09.06.2016 АКТУАЛНО

Информират ни през 15 минути за една мутра, а хората?!

.
Всички медии през 15 минути ни информират за нивото на урината в пикочния мехур на една мутра, наричана от властта „известен наркобос”, макар че при тази си известност той е на свобода. Засега това ниво е соншонжмон. А край мен навсякъде – толкова много разтревожени, умислени, притеснени, стресирани хора – загрижени за хляба си, за работата си, за здравето си, за имуществото си, за децата си, за страната си.
 
Те са жертва на административен фашизъм, на корупционен нацизъм, на властови фюреризъм, на управленски нарцизисъм, на медиен тоталитаризъм, на аморален без-ценности-зъм, на ченгесарски малтретизъм, на какви ли още не опростачващи, оглупяващи, оскотяващи, осакатяващи –изми.

Но за нивото на раковите клетки в телата на тези хора, за нивото на силикозата в сърцата на тези хора, за нивото на свинския грип в душите на тези хора, за нивото на шизофренията в умовете на тези хора никой не ни съобщава. Никой не взема мерки за анормалнотго, патологично покачване на това ниво, което скоро ще скъса всички прегради, стени, бентове и диги...

Трябва да спирам писането, защото при мен влизат няколко души, те са разстроени, те са близо до истерика, те едвам се държат на краката си – защото са подложени на бюрократично насилие, защото са претърпели унижение на човешкото си достойнство, защото са мачкани, обиждани, притискани до стената, а по-скоро – до ръба на пропастта.

Искат да ми се оплачат, искат да ми споделят, искат да получат съвет, искат да потърсят подкрепа.

Аз какво - да им кажа ли да пазят тишина, че слушам за нивото на урината в пикочния мехур на известния на властта наркобос?!

Или да им призная, че и аз съм един от тях, че и мен ме подлагат на бюрократично насилие, че и аз търпя унижение на човешкото си достойнство, че и мен ме мачкат, обиждат, притискат до стената, а по-скоро – до ръба на пропастта.

Бих им го казал, но в момента има нещо по-важно за властта и медиите, а значи то трябва да бъде по-важно и за мен – трябва на всяка цена да чуя поредния бюлетин за нивото на урината в пикочния мехур на известния наркобос. Хубавото е, че по не то засега е соншонжмон...

Проф. Николай Слатински
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 22067 |21.05.2015 „Те ти, булка, Спасовден“ - култова еротична история . 2| 8059 |29.05.2014 Честит Спасовден! . 0| 7918 |13.06.2013 Обилна реколта, ако Спасовден е дъждовен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads