Реклама / Ads
8| 10295 |11.10.2022 АКТУАЛНО

Журналист: Посланик Митрофанова трябваше да бъде привикана в МВнР. Липсваше реакция на институциите

.
Трябваше Митрофанова да бъде извикана, за да обясни думите на Кремъл. Става ли въпрос за България или за Балканите? Влизането на България в този момент е важно. Намесата на България е контролирана като информация от Кремъл и службите. Наистина ли още мислят, че няма рискове за България, както говориха някои? Липсваше ми реакцията на българските институции, която можеше да чуем.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия журналистът Николай Кръстев. 


Според бившия външен министър Ивайло Калфин намесата на България във взривовете на Кримския мост е за вътрешна употреба и обслужва пропагандата на Кремъл. 


"Намесата на България е пълна измислица. Каквито и проверки да се правят, те ще покажат едно и също. София бе спомената по класически в стила на интригата начин. Не казаха от Кремъл, че българия като правителство е замесена. Това е част от руската пропаганда. От доста време казват, че не воюват срещу украинците, а срещу Запада. Включването на други държави в тази конспирация е логично и е за вътрешно ползване. Ние не воюваме. Нито България, нито НАТО воюват с Русия. Намесата на други държави продължава да налага тази теза. Това е част от наратива и се търсят доказателства. Това е пропаганда", допълни Калфин.


"Влизането на България в този момент е важно, защото това става чрез написаното в едно от изданията на Кремълската пропаганда - “Комсомолская правда”, което е един от най-силните рупори на Москва и режима", заяви Кръстев.


Според него страната ни се възприема като по-слабо звено на НАТО.


"От Москва получаваме сигнал, че сме в полезрението на Русия, че ни наблюдават. Ако България беше замесена, някой има много голям интерес от нестабилността в Черноморския регион", посочи Кръстев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 24849 |01.03.2022 „Иди на х.й!“ към посланик Митрофанова възпламени скандал в Нова тв. Райчев и Василев напуснаха . 9| 11738 |30.12.2021 Д-р Огнян Гърков, с л.д.р. посланик за Фрог: За родната дипломация и външна политика през 2021 г. . 8| 19362 |16.12.2021 Посланик д-р Огнян Гърков: От министър Иван Башев до Теодора Генчовска . 25| 12642 |05.02.2020 Гешев пита 5 пъти журналист: Какво е времето в Москва? Ал Йо нарече медиите дребни провокатори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads