Реклама / Ads
0| 6019 |13.10.2008 АКТУАЛНО

Кубински ритми и немски хеви метъл ще звучат у нас

.
Шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge” ще разпали страстите през февруари 2009, а на на 31 декември германците от U.D.O. ще забиват край бреговете на Каварна.
 

 

На 6-ти февруари 2009г  София за сетен път ще се превърне в столица на Куба под темпераментните ритми на шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge”. Харизматичните кубинци, добили световна слава от лентата Buena Vista Social Club идват по покана на Жокер медиа, точно година след последното си шоу у нас. В главната роля и този път ще видим невроятната Teresa Garcia Caturla, не случайно наричана в цял свят Великата дама на Кубинската музика. Вече знаем, че само няколко секунди са й необходими, за да омае публиката с характерния си глас и завиден темперамент. Часове обаче ще са й нужни, за да покаже всички стъпки, движения и номера, които владее на сцената. В интервю за чуждата преса Teresa Garcia Caturla наскоро сподели, че не може да спре да танцува: “Чуя ли родни ритми, музиката направо нахлува в мен и започвам да танцувам, без да мога да спра”. Със сигурност е способна да танцува дори и боса, с маракаси, с публиката и на влакче. А какво ли още да очaкваме от нея, предстои да разберем на 6-ти февруари в зала 1 на НДК.
_teresa_garcia_foto_andrei_michailov_049.jpg Teresa Garcia Caturla е най-малката дъщеря на един от най-големите кубински композитори и музиканти Alejandro García Caturla. Всички 11 деца в семейство Caturla станали музиканти и певци, и съвсем естествено и тя поела по този път. След като завършила училище, талантливата Teresa започнала да пее със сестрите си в група Anacaona. Съвсем скоро обаче самата Aidé Portuondo, сестра на Omara Portuondo и основателка на една от най-успешните и известни формации по това време в Куба, я поканила да стане част от най-великолепния женски квартер  El cuarteto de Aida. Това се случило в далечната 1963г, а от тогава до сега четирите диви на Куба, сред които и забележителната Omara Portuondo обиколили всички краища на света с El cuarteto de Aida.
През годините Teresa Garcia Caturla е пяла в различни формации и е работила с най-добрите кубински музиканти и певци. Сред тях са Tito Gómez, Pío Leyva, the Bermúdez brothers, Amadito Valdés, Rubén González…и разбира се Omara Portuondo. Дълги години звездата й огрява най-известните клубове в Хавана – Tropicana и La Campana. През 1998г се сформира групата Afro-Cuban All Stars, а завладяващия, характерен глас и тепмерамент на Teresa стават запазена марка на формацията. В шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge”, където на сцената се срещат световно известните музиканти от Buena Vista Social Club и Afro-Cuban All Stars, в светлината на прожекторите и този път ще блесне Великата дама на кубинската музика - Teresa Garcia Caturla .
Организаторите от Жокер медиа напомнят, че билети за шоуто “Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge” се продават на касите на Билетния център в НДК, в мрежата на Ticketstream.bg, Office 1 Superstore и Eventim.bg. Цената им е от 20 до 70 лв.
Пионерите на германския хеви метъл - U.D.O. пък пристигат у нас за концерт на 31-ви декември. Класическите метъли ще стъпят в родната столица на Рока, водени от основателя си – емблематичния Udo Dirkschneider. В навечерието на Новата година, легендите ще разтресат Каварненския бряг с парчетата от последния си, четиринадесети албум Mastercutor, който излезе в края на миналата година. Самият Udo Dirkschneider, ще стъпи в България за четвърти път, след като за последно беше в Кавaрна през 2005г. Паметния концерт с хедлайнер групата Accept, другата рожба на Udo Dirkschneider и с участието на Victory и Gamma Ray, ще се помни още дълго от феновете на класическия хеви метъл. Тогава Udo Dirkschneider и колегите му станаха почетни граждани на Каварна, а концертът беше наистина исторически, защото бе и последен в кариерата на Accept.
udo_pic02.jpg Според традицията, въведена от кмета Цонко Цонев, новогодишният празник в Каварна трябва да е оглавен от присъствието на поне една световна Рок звезда. До сега на новогодишното хоро са се хващали Glen Hughes и John Lawton (в навечерието на 2006г) и Ronnie James Dio (в навечерието на 2007г). Миналогодишната еуфория беше подкрепена мощно от HolyHell и Saxon, а специални гости бяха самите Джоуи Дe Майо и Ерик Адамс от Manowar. И тази година кмета ще закрие годината подобаващо силно и гръмко, така както всъщност премина тя. Немските герои - U.D.O. ще подарят на гостите на града качествен хеви метъл и истински рок емоции. От oбщина Каварна и Жокер медиа напомнят, че по традиция Новата година настъпва най-рано именно в Каварна, а достъпа до площада остава свободен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5052 |13.10.2008 Билетите за Depeche mode тръгнаха по касите . 5| 12835 |12.10.2008 Лиса-Мари Пресли роди близнаци . 1| 6177 |11.10.2008 YouTube пуска стари телевизионни сериали . 0| 6716 |11.10.2008 Гай Ричи снима в Лондон филм за Шерлок Холмс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads