Реклама / Ads
3| 19474 |22.05.2007 АКТУАЛНО

Мълния порази столичния хайлайф – вдовицата на Емил Кюлев – Весела била бременна?

.
Вдовицата на убития банкер Емил Кюлев – Весела е бременна в петия месец. Тази сензационна новина от няколко дни наелектризирва родния хайлайф, съобщиха за „Фрогнюз” източници от финансовите среди. Детето трябва да се роди през август и ще бъде зодия „Лъв”.
 
Вдовицата на убития банкер Емил Кюлев – Весела е бременна в петия месец. Тази сензационна новина от няколко дни наелектризирва родния хайлайф, съобщиха за „Фрогнюз” източници от финансовите среди. Детето трябва да се роди през август и ще бъде зодия „Лъв”.
Най-богатата българка имала връзка с бивш футболист на „Левски”. Половин година преди разстрела на Кюлев на 26 октомври 2005 г., момъка бил продаден на руски отбор. Левскари споделят, че лично банкера „помогнал” за трансфера на момъка, защото подозирал за тайната връзка.
Година след смъртта на собственика на ДЗИ и ДЗИБанк футболистът се завърнал в София. Според една от версиите на столичната клюкарница той се бил пренесъл да живее при Весела Кюлева, грижел се за домакинството и и помагал с каквото може. Друга версия обаче отрича съжителството и залага на тайни срещи между двамата. Според защитници на Кюлева тя не желаела връзката и със спортиста да става широко известна, защото се бояла от одумвания, че така бързо е взела подобно решение. Няма нищо лошо в това млада, красива и богата жена да има връзка с мъж. Няма нужда да ходи в черно цял живот. Умрелият си е умрял, скръбта си остава, но живота продължава, категорични са застъпници на скандалната връзка.
Преди време вдовицата продаде част от империята „Кюлеви”. 30-годишната Весела наследи половината от активите на съпруга си, който бе мажоритарен физически собственик на ДЗИ и ДЗИБанк. Другата половина наследиха трите им деца - първородният му син Александър има право на 1/6 от наследството, останалото е под контрола на Весела Кюлева, настойник на малолетните си синове Емил и Никола. Кюлева изпълнявала функциите на собственик и ръководител съвсем реално въпреки първоначалните очаквания, че ще има по-скоро фиктивна роля. Според експерти бизнес империята на убития Емил Кюлев успешно управлява над 1 милиард евро. Само ДЗИБанк имаше активи за 1,1 млрд. лв. за миналата година. Още над 100 млн. лв. бе капиталът на застрахователните дружества. Преди време Весела Кюлева продаде най-силната застрахователна компания ДЗИ на белгийската финансова група КВС за 185 млн. евро. Малко преди това амбициозната дама се раздели и с мажоритарния дял от едноименната банка на гръцката "И Еф Джи Ергасиас" срещу 157 млн. евро.

Весела Кюлева зае престижното 95-о място в годишната класация на полското списание „Впрост” за стоте най-богати от Източна Европа. Пред нея е само Васил Божков, който заема 51-о място. Състоянието на вдовицата е оценено на 400 млн. долара. Тя измести друга овдовяла българка, съпругата на Илия Павлов – Дарина, която две поредни години бе нареждана сред милиардерите на евроизтока.
В описанието на богатството на Весела Кюлева в списанието няма специални акценти, освен описанието на атентата срещу Емил Кюлев, който преди това е член на бизнусклуба Г-13. В годината на смъртта му - 2005 г. - той е заемал 73-то място в класацията. Уточнява се, че богатството на Кюлева е половината от наследството на убития й съпруг, а другата половина се поделя от тримата му синове - 2-годишният Никола, 4-годишният Емил и Александър от първия брак на Емил Кюлев, който сега е студент.
Много се писа и за една от срещите на банкера с българската пророчица Леля Ванга. Още в зората на демократичните промени тя му казала, че ще създаде финансова империя. Което и става.
Кюлев бе един от близките съветници на президента Георги Първанов. Говори се, че доброто отношение на държавния глава към фамилията се запазило и след смъртта на банкера.
До момента, година и половина след атентата на бул. „България” разследването не е стигнало доникъде. Дори версии не бяха коментирани за евентуалните извършители и поръчители на покушението срещу един от най-влиятелните и заможни българи
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2934 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 13705 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74364 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3238 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads