Реклама / Ads
24| 11258 |08.10.2023 АКТУАЛНО

Терористите се обадиха: Дъщеря ви е при нас, ще я изнасилим и убием.

.
Терористи от ХАМАС
Много млади хора бяха убити и ранени от терористите на ХАМАС на пикник в гората на Рейм, има и изчезнали и с които досега все още няма връзка. Една от тях е Карин Джорно, чиято майка Инбал и сестра й Мейтав се опитват да открият информация за нейната съдба и споделят за обезпокоителното телефонно обаждане, което са получили.
 

Вчера в 07:42 Карин ми се обади и ми каза: "Мамо, стрелят по нас, страх ме е до смърт. Ако нещо ми се случи, обичам те. Стрелят с бойни патрони", разказва Инбал. "Карин е със счупен крак, има поставена скоба на десния крак и не може да бяга. Всичките й приятели, с които е била са в неизвестност. Тя не е могла да избяга... По тях са стреляли от упор, имало много ранени." Как завърши разговорът? "Тя каза, че ни обича и се надява да се прибере. Тогава разбрахме, че телефонът й е изгубен.

 

Приятели намериха телефона й. Това съобщават parpar.co.i, .startpage.co.il и др. медии.  Според сестра й Мейтав: "Изпратиха ни още една нейна снимка от линейка, наречена „линейката на Йоси“. Вижда се, че седи някъде с още две момичета. Оттогава няма и следа от нея. Казват, че тези линейки са били отвлечени от терористите в Газа."

 

"Никой все още не говори с нас. Никой не ни казва какво се случва. Тук сме безпомощни, седим и чакаме края на ситуацията. В гората ли е или е отвлечена. Номерът ми беше раздаден в Tiktok от араби и терористи. Те ни звънят всяка минута по телефона и изпращат съобщения със заплахи. Те се обадиха и казаха: „Взехме момичето ви, ще я изнасилим, ще я убием. Вашето момиче е в нашите ръце." Изпращат ми видео.

 

"От семейството разказват, че са се свързали с центъра, към който са „линейката на Йоси“. Хората, които работят там им признали, че нямат никаква информация какво се е случило. Обещали да се свържат с военните за повече информация.

 

Роднини на Карин разговаряли и с хора от армията, но и оттам нямало точни данни за случилото се.

 

„Молим се и се надяваме, че не е отвлечена. Това е най-големият ни страх. Молим се Карин да се върне. Моляу, молете се и вие. Тя е само на 24 години и целият живот е пред нея“, - допълва Мейтав.

 

Десетки жени и деца бяха взети за заложници от бойци на Хамас и отведени в ивицата Газа, съобщава Ал Джазира. Хамас отвличат израелски цивилни и ги отвеждат в ивицата Газа. Предполага се, че ще бъдат използвани като живи щитове срещу израелските части.

 

В събота сутринта Израел беше подложен на тежък ракетен обстрел от ивицата Газа.

 

Хамас обяви, че започва операция срещу Израел. „Специалната военна операция“ е наричана „Бурата Ал Акса“ или „Потопа Ал Акса“. Бойците на групата проникнаха в гранични селища на Израел. Израелските власти отговориха на това, като обявиха антитерористична операция в ивицата Газа.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6760 |07.10.2023 Евгений Кънев: Открай време миньорите се използват за политически цели . 52| 15218 |05.10.2023 Руският патриарх Кирил нарече българското правителство "врагът на рода човешки" и го обвини в сатанизъм . 9| 12795 |03.10.2023 МО на Обединеното кралство: Украйна нанесе поражение на руския Черноморски флот . 27| 22796 |02.10.2023 Емилия Милчева: Българите съгласни ли са да плащат въглероден данък, за да ги има въглищните централи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads