Реклама / Ads
4| 6299 |08.02.2023 АКТУАЛНО

Проф. Иво Драганов: Проблемът е, че БНТ и БНР приличат на истински медии, а не са

.
Проблемът е, че БНТ и БНР приличат на истински медии, а не са. Това изтъкна в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком медийният експерт проф. Иво Драганов.
 

Медийният експерт проф. Иво Драганов заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком, че журналистът от БНР Петър Волгин нарушава презумпцията за плурализъм, която е залегнала по закон. Според Драганов директорът на БНР може да разреши този въпрос: "Не е нужна намесата на СЕМ в случая. Опасно е, че Законът е написан така, че може да подлежи на тълкуване. Всяка претенция може да бъде отправяна към съда. Съдът дава своето постановление, което е последно тълкуване. Това е опасно, защото съдът отнема регулаторните функции на СЕМ."

 

Фотожурналистът Цветан Томчев заяви: "Волгин е пропагандатор. Не може да ми е колега и приятел." Томчев посочи, че има данни за Волгин, че е бил обект на разследване още като ученик – от 1988г. Тогава той е ученик в престижната Национална гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) "Константин Кирил Философ", която е със статут на лицей към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е бил против това да ходи на неплатена бригада, за да се помага в работата на ТКЗС-та. Той е съученик с Корнелия Нинова и Атанас Славов. Волгин и Атанас Славов служат заедно в казармата. Славов праща на Волгин писмо, в което пише, че искат да правят „революция“. Управление „Военно контрарузнаване“ (ВКР) ги хваща. Осъжда hr за подривна дейност срещу държавна Волгин на 7г., Славов на 12г. Тогава се намесва проф. Марко Семов. Отива при Григор Шопов. Идват агентите от ДС. Томчев допълва: "Вероятно те са му направили предложение, което не може да откаже. Може би са го попитали: „Какво предпочиташ – да лежиш седем години в затвора или да сътрудничиш, като имаш ангажименти към нас?“ Томчев е категоричен: "Сигурно е избрал второто, защото е очевидно от това, което казва, че Волгин има зависимости."

 

Проф. Иво Драганов заяви: "Правилата, които липсват, водят до безпомощност. Ние нямаме споделена ценностна система. Недопустимо е две големи групи в обществото да се мразят, благодарение на пропагандаторите."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5719 |23.01.2023 Проф. Слатински: НДСВ - какво може да предложи, освен да е патерица на ”Хартиената бюлетина” . 1| 7391 |08.12.2022 Проф. Слатински: Украйна воюва по начин, присъщ на 21 век. Русия воюва на принципа – „сила есть, ума не надо“ . 8| 11854 |11.11.2022 Проф. Генчо Начев като Многоръката Шива - върти болници и бизнес за милиони. Как става този номер? . 10| 8018 |06.11.2022 Проф. Генчо Начев поиска 6 заплати от Чирковата болница. За опит за финансова злоупотреба ли става дума?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads