Реклама / Ads
4| 8983 |29.11.2022 АКТУАЛНО

”Продължаваме промяната” изобличиха лъжата на ГЕРБ за пътните ремонти

.
”Чухме поредната лъжа на ГЕРБ, поредната Борисовка за пътните ремонти. Проверка установи, че 2,5 млн. лв. не са за пътна поддръжка, а за текущ ремонт. Това са факти, потвърдени от Министерството на финансите. 906 задания към фирми са проведени. Консорциумът на ”Хемус” трябваше да получи 500 млн. от парите, които НС спря. За нас беше важно да защитим публичния интерес”. Така Настимир Ананиев от ”Продължаваме Промяната” отхвърли обвиненията на ГЕРБ за списъци със строителни фирми.
 

По-рано днес от ГЕРБ призоваха "Продължаваме Промяната" да поеме своята отговорност след вчерашното решение на Конституционния съд, с което магистратите обявиха за противоконституционна намесата на парламента в поддръжката на пътищата.


В кулоарите съпредседателят на партията Кирил Петков заяви, че от вчера има още една лъжа. Решението за емисия на дълг на Българската банка за развитие е взето на 21 октомври миналата година при служебния кабинет на Румен Радев. Новата емисия е спряна през ноември тази година пак при кабинета на Радев.


Даниел Лорер посочи, че по темата ББР решението за спирането на емисията е взето сега: Право на Българската банка за развитие е да търси външен капитал. Миналата година дълговите пазари са били изгодни с лихва около процент. Войната затваря финансовите пазари и когато отворят отново лихвата е 6 на сто. И ББР правилно решава да не взема дълг, обясни Лорер.


Той добави, че над 228 млн. лв. са раздадени при ГЕРБ лоши кредити, които никога няма да се върнат. "Когато я наследихме беше със 70 млн. загуба. Сега е на 30 млн. лв. печалба. ББР купи акции на ПИБ за 5 лв. при положение, че тогава беше 2 лева", поясни Лорер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12571 |28.11.2022 Ген. Кирил Радев: Оградата на границата може да спре само дивите животни, не мигрантите . 3| 7242 |24.11.2022 Накипрени в носии баби, питки с мед и още Радини вълнения покрай Илон Мъск . 20| 19212 |22.11.2022 Двоен аршин: Гешев се мота месеци с Борисов и Мата Хари, но извика набързо Бойко Рашков да каже за АМ ”Хемус” . 2| 40338 |22.11.2022 Георги Зяпков: Напусна ни поредната жертва на прокуратурата по делото КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads