Реклама / Ads
0| 3186 |29.07.2022 НОВИНИ

ГЕРБ и ДПС саботираха регионалната комисия за парите за пътни ремонти

.
За днес беше предвидено извънредно заседание на регионалната комисия. За съжаление, то бе провалено. Имахме намерение да решим част от проблемите на пътния бранш. Не знам дали саботирането на регионалната комисия не е свързано с това един горещ картоф да остане при президента и служебния кабинет, но за мен това е безотговорно поведение. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев.
 

„Във вторник се проведе редовната ни регионална комисия, където приехме на първо четене Закона за индексацията. Идея, с която проектите да получат индексация, поради голямата инфлация, като наш фокус са най-вече европроектите. Притесненията ни са, че ако този законопроект не бъде приет, ще се наложи да връщаме европейско финансиране. В сряда имахме извънредна комисия, също и в четвъртък, както и днес сутринта. Те, за съжаление, бяха провалени. Имахме намерение да решим част от проблематиката, която засягаше пътния бранш, като предложихме в сряда да се разплатим с всички коректни фирми, защото смятаме, че както бизнесът трябва да бъде коректен към държавата, така и държавата трябва да бъде коректна към бизнеса“, обясни той.

 

„Входирахме предложение да удължим решението на Народното събрание, което приехме за април, свързано с разплащането за текущ ремонт и поддръжка. Искахме да увеличим срока от септември до ноември – с два месеца, тъй като 30 септември се пада по средата на предстоящата предизборна кампания, когато няма да има парламент, а само служебен кабинет, който ще бъде с вързани ръце“, каза още депутатът.

 

„Чухме, че пътният бранш изведнъж, незнайно защо, прекратява протестите, след като ги призовах да отидат да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС, които не смятат за нужно да се идва на регионални комисии. Опитахме се да направим всичко възможно, но без желание у другите политически сили това няма как да стане. Има публична справка на ДАНС, която описва всички събития и цялата фактология. Тя много ясно заявява, че ако не удължим срока, което вече не виждам по какъв начин може да стане, има риск за самия сектор и това, което се случва в пътния бранш“, предупреди Ананиев и нарече поведението на ГЕРБ, ДПС и Камарата на пътните строители „много тежко лицемерие“.

 

Според него служебният кабинет се поставя в трудна ситуация да търси решения за аварийни плащания.

 

„По време на служебния кабинет няма парламент и не виждам какво би могло да се случи“, изтъкна той.

 

„Надявам се новото служебно правителство да входира час по-скоро нови обществени поръчки, за да текат сроковете“, добави Настимир Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3228 |28.07.2022 Настимир Ананиев: Пътищарите да протестират пред офисите на ГЕРБ и ДПС за парите . 0| 3713 |28.07.2022 Росица Кирова, ГЕРБ: Ако следите това, което правим през последния един месец, то е агония . 0| 3128 |28.07.2022 Божанков: ГЕРБ, ДПС, ”Възраждане” и ИТН свалиха това правителство . 0| 2857 |28.07.2022 Иван Ченчев, БСП: Моделът ГЕРБ-ДПС има два батальона в парламента - ”Възраждане” и ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads