Реклама / Ads
2| 6634 |05.10.2017 АКТУАЛНО

Съдия М. Лалов: Активни сме към простотията, а не към това да си защитаваме правата

.
Методи Лалов
Активни сме към простотията, а не към това да си защитаваме правата. Аз като тръгна на подобни протести го оповестявам в социалните мрежи. Но моите колеги магистратите и не искат да дойдат. Това каза през BiT съдия Медоди Лалов, който участвал в поредния ”Марш за европейско правосъдие”
 
Минах по бул. „Витоша“, където стотици се хранеха, все едно пир по време на чума. И не се интересуваха от нищо друго. А една улица ги делеше с този протест. Аз се радвам за хората, излезли на подобни протести, и не се радвам, че се протестира пред празни сгради. В една футболна агитка има повече хора, сподели той.

Това, че няма в сградите хора, не е важно. Но тези протести трябва да отидат до Банкя, до Драгалевци. Те няма да чуят и вътре да са. Къде са магистратите, които са недоволни?, допълни Лалов.

Такива хора като младият доц. Атанас Славов, ще убедят хората, че трябва да вземат правилната страна. Моите приятели, които ми вярват, не са запалени. Когато чуват, че аз отивам на марш, те не идват. Няма ги. Всеки гледа комфорта си, разказа той.

Истината е, че трябват крути законодателни мерки, без нови правила няма да има промяна. Кой да направи промяна? Народът излъчва тези депутати. Щом им нямаме доверие, че тези депутати излъчват добри членове на ВСС, как тогава ще правят добри закони. Защо хората не се противят?, каза още той.

Не вярвам Калоян Топалов да бъде номиниран за новия антикорупционен орган. Този орган от сега е обречен, категоричен е Лалов.

Аз нямам място в съдебната система. Ще стана адвокат някъде и след това ще се включа в политика. Без промяна на правилата, без нашия капацитет в народното събрание, нещата няма да тръгнат. Ще запретна ръкави и съм готов. Бих работил там, където ще съм полезен. Но не бих влязъл в партия на статуквото, обяви Методи Лалов.

Ще продължа делото за електронния избор на ВСС в Страсбург, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5735 |05.10.2017 Пореден ”Марш за европейско правосъдие” от Съдебната палата до парламента . 3| 4815 |04.10.2017 Непредставително, но много точно: 73% от българите не одобряват оставането на Делян Добрев в парламента . 2| 4190 |03.10.2017 Делян Добрев депозира оставка в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads