Реклама / Ads
9| 10215 |12.01.2015 АКТУАЛНО

Само пожарникари и униформени полицаи с I категория труд

.
Веселин Вучков
Пожарникари, униформени полицаи, разследващи и оперативният състав ще са първа категория труд, това предвижда административната реформа, която шефът на вътрешното ведомство Веселин Вучков за първи път представи днес публично.
 
Според нея всички останали в системата ще се назначават по Закона за държавния служител или по кодекса на труда. Към тази категория спадат счетоводство, международна дейност, човешки ресурси, МВР болница, пресцентър и т.н. Тепърва ще започне общественото обсъждане на предложените промени. Веселин Вучков се надява, че те могат да влязат в сила до 6 м. Той направи изрична уговорка  че промените ще важат само за новоназначени служители, а не за тези, които в момента са на работа. Кам 31 декември 2014 година съставът на МВР наброява 47 134 човека, като 41 000 се водят първа категория труд. От тях реално действащите полицаи са 28 781 и 6 750 пожарникари. Всички останали седят на топло по кабинетите.  Предвижда се още администрацията да бъде съкратена на 2 пъти по 1/4, което означава около 1000 човека. Идеята е тези хора да бъдат пренасочени на места с реално действащи полицейски функции. Вучков предложи още да се отвори дебат за възможността  специалната куриерска служба и паспортна служба да бъдат извадени изцяло от МВР и да преминат на подчинение към ДИКСИ и ГРАО, към общините. Любопитното е, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разкритикува отделни идеи на административните предложения. Той предрече, че може да последва бум на уволнения на служители, които се страхуват от предстоящите промени. Освен това не скри, че камерите в автомобилите на КАТ няма да дадат очаквания резултата срещу корупцията. Според него основното решение е изграждане на видеонаблюдение.
Другата забележка, която направи на Вучков, бе, че в доклада му липса "думичка от предизвикателствата на еврофондовете".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8009 |04.11.2014 Лидия или самоубийството като епизод от VIP-Brother . 16| 6768 |03.11.2014 Д-р Михайлов: Има опасност от копиране на самоубийствата . 7| 10068 |14.10.2014 Само във Фрог: „Сига-ански” превод на Местановите речи . 11| 7840 |12.10.2014 Р. Йорданов: Борисов е обидчив, Миков-нерешителен, Местан-несамостоятелен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads