Реклама / Ads
4| 20033 |02.12.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Ген. Попов ”изгаря” заради конфликт с президента ген. Радев

.
Във времето когато Попов командваше Радев....
За просветените няма нищо чудно, че началникът на отбраната генерал Константин Попов е подал оставка. Отдавна е известно, че между него и новия президент Румен Радев тлее конфликт от години, макар че Радев винаги е бил заместник на Попов - като се започне от Граф Игнатиев та до София.
 
В армията и ВВС се носи и виц по случая. Той гласи, че единственият начин ген. Радев като униформен да стане началник на ген. Попов е като стане президент и Върховн главнокомандващ на въоръжените сили. Е, стана и сега Попов трябва да козирува на Радев, което е довело и до решението му да подаде рапорт за освобождаване от военна служба.

Оставката на ген. Попов може би е провокирана от слуха, че хора около новия президент вече готвели списък с уволнения в министерството на отбраната. Под №1 в него бил точно ген. Константин Попов

Поглед назад показва, че за разлика от умният комформист Попов, Радев винаги е отстоявал своята позиция. Ген. Попов бе приближен на Валерия Кардашевска и с нейна протекция и благословията на военния министър стана и шеф на отбраната. Двамата нямаха различия в отстояване на необходимостта от нов изтребител за Военновъздушните ни сили, но не бяха на едно  мнение по това, какъв трябва да бъде новият изтребител.

Ако рапортът на ген. Попов бъде приет, за него навярно ще се погрижи премиерът в оставка Бойко Борисов, който ще го вземе под крилото на ГЕРБ. Може оставката му да не бъде приета. А може да бъде номиниран за служебен военен министър от Плевнелиев, за да е дразнител на президента Радев.

Има и друг вариант пред него - да заеме висок пост в централата на НАТО в Брюксел, където има  познати като служещ в различни командвания на алианса в Европа.

Мандатът на генерал Попов, като началникът на отбраната, според закона за Въоръжените сили е 4 години и трябваше да изтече през 2020 г. Попов встъпи в длъжност през февруари 2016 г., като за целта го произведоха за генерал, за да може да заеме поста.

Източници на Фрог информираха, че ако ген. Попов премине в резерва, то неговото място най-вероятно ще бъде заето от командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Калин Гоцев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5674 |02.12.2016 Началникът на отбраната ген. Попов връчи оставка . 7| 14066 |02.12.2016 Само във Фрог: Патриотите предложили на Цветанов да е вътрешен министър . 1| 8851 |01.12.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Гражданите плащат 1 млрд. повече за данъци от фирмите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads