Реклама / Ads
7| 12086 |21.04.2023 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Сагата с Българското туристическо дружество и хижите се заплита: Проговориха още препатили

.
Сагата с Българското туристическо дружество и хижите се заплита. С ФрогНюз се свърза Валентина Милева, председател на Сдружение ТД ,, Амбарица”, която е стопанисвала туристически дом ,, Никола Габърски”. Жената сподели за изнудвания, тормоз и заплахи от страна на БТС. Целта била да се превземе туристическия дом.
 

"На 23.03.2023г. в обекта сутринта  пристигна Валентин Николов, следобед  пристигнаха Васил Николов и Радован Радованов представители на БТС.

 

Без да ми се обадят, че са в сградата , започнаха да монтират охранителни камери и да сменят ключалки на помещения, на входната врата, също така и помещението за дървата беше заключено от Васил Николов.

 

На същия ден аз и семейството ми останахме без достъп да излезем навън. Синът ми, който е на 15 години получи паник атака от стреса, който преживя.

 

Не можехме да излезем навън, защото ако го бяхме направили, нямаше да можем да влезем обратно. Те това искаха, да излезем и да заключат входа", сподели председателят на сдружение ТД ,, Амбарица. .

 

Валентина Милева ни помоли да публикуваме нейния разказ за всичко, което е преживяла с представителите на БТС - София"

 

ФрогНюз пуска текста без редакторска намеса!

 

Здравейте, приятели!

 

След вчерашния подаден сигнал от колегите на хижа ,, Христо Смирненски”, искам да Ви уведомя и за нашия проблем с БТС!  


Председател  съм на сдружение ТД ,, Амбарица” Троян, парк ,, Къпинчо” туристически дом ,, Никола Габърски”. 

 

От 21 години, работя в дружеството, а от 2011-а година съм общественик без хонорар!  

 

Относно: имот туристически дом ,, Никола Габърски”. 

 

На 09.02.2023г., като председател на сдружението получих предизвестие за прекратяване на договор за наем изх.№ 1376/ 07.02.2023г., сключен между Български туристически съюз  и Туристическо дружество ,, Амбарица”.

 

Договорът за наем беше сключен временно до изясняване на отношенията между БТС и СТД ,, Амбарица” гр. Троян. 

 

Собствеността на намиращия се в държавния имот № 138021 в землището на гр. Троян, местност Къпинчо, Туристически дом ,, Никола Габърски”, е на Сдружение ТД ,, Амбарица” Троян. 

 

Моля да обърнeте внимание, че настоящият УС, заседавал на 12.01.2023г., не е вписан в ТР и към настоящия момент се обжалват решенията на Общото събрание, проведено на 15.10.2022г., и писмото позоваващо се на решение на УС на БТС, е изготвено от нелигитимен орган. 

 

Туристически дом ,, Никола Габърски”, е построен със средства събрани от членовете на дружеството и дарения. През 2003 г. го актуваме с акт  Публична Държавна Собственост. 

 

Определен е срок за доброволно изпълнение на заповедта, както и срок за принудително изпълнение. В заповедта е включено на основание чл.60, ал.1 от АПК и предварително изпълнение. 

 

След като измина този срок, ми се обади председателя на БТС, г-н Венев и  ме попита какво ще правим с туристическия дом. Аз му отговорих, че този УС е нелигитимен и че нарушава закона, но той ми отвърна, че стария УС, е бил гласувал същото, за което бях излъгана. След това пак  проведохме разговор с предложение от негова страна , да направим работна среща с председателите на дружествата в Община Троян, на туристическия дом.

 

Попитах го  кой ще присъства от БТС, той ми отговори, че ще бъдат той и изп. секретар. 

 

Съгласих се  да проведем срещата в туристическия дом на 15.03.2023г., от 11:00ч. 

На 15.03.2023г. председателя и секретаря, пристигнаха в обекта с още пет човека, като двама от тях бяха представители на стария УС - Васил Николов и Георги Георгиев. 

 

След срещата ми заявиха, че трябва да изготвим Протокол за  приемане на Туристически дом ,,Никола Габърски” , на което аз му заявих , че това няма да го допусна да се случи.

 

И тогава те  започнаха да описват сами  ДМА  ( дълготрайни материални активи ) без представител от дружеството. Този протокол е с невярно съдържание. Предупредих го, че това което правят е нарушение, като г-н Венев ми отговари, че за цел имали базата да стане ,,Национална спортна база” и  дружеството ще  си остане собственик .

 

Каквото и да казваше , вече не му  вярвах. 

 

Подадох  сигнал на 112 за обсебване на държавно имущество.  

 

И другото най-куриозно е , че като пристигнаха служителите на реда, те  попитаха кой ще се яви в РУ да даде сведение по случая от страна на БТС.  И какво мислите стана? Отиде  Васил Николов? Искам да знам, като какъв отива той? При условие , че председателя и секретаря ,  бяха на място.  

 

На тръгване ми заявиха, че в  обекта ще остане охранител от БТС и още двама охранители от гр.Троян. Толкова ли финансови възможности има БТС , че си позволяват такива разходи за ФРЗ ( фонд работна заплата) ?  

 

Съветникът на г-н Венев, г-н Валентин Николов е бил упълномощен от г-н Венев, да отиде да провери в държавните и общински институции статута на дружеството. Да смени собствеността на партидите за  Ел. енергия и ВиК .  

 

Няма как да се извърши проверка, защото дружеството е самостоятелно юридическо лице и никоя държавна или общинска институция , няма право да им дава информация.

 

Но се оказва, че може защото сменят ел. партидата на дружеството, като правят запитване до "Електрохолд" от името на Вецислав Удев на 29.03.2023 г., и както знаете той е починал преди няколко години. Не знаех, че починал човек може да прави запитвания! 

 

На 23.03.2023г. в обекта сутринта  пристигна Валентин Николов, следобед  пристигнаха Васил Николов и Радован Радованов представители на БТС.

 

Без да ми се обадят, че са в сградата , започнаха да монтират охранители камери и да сменят ключалки на помещения и входна врата също така и помещението за дървата е заключено от Васил Николов.

 

На същия ден аз и семейството ми останахме без достъп да излезем навън. Синът ми който е на 15 години получи паник атака от стреса, който преживя.

 

Не можехме да излезем навън, защото ако го бяхме направили, нямаше да можем да влезем обратно в дома. Те това искаха, да излезем и да заключат входа.

 

На 24.03.2023г.  провалят учебният процес на дедето ми. В същия ден ми изключват и тока. И как си позволиха да спрат тока при условие , че партидата до тогава е на дружеството? Останахме без ток и отопление до вечерта, когато  се  върна Николов от хижа "Коман". Тогава ни пуска тока и ми дадоха ключа за помещението за дърва.


 В същия момент Васил Николов ме подкани да подпиша договор за наем като физическо лице с БТС, в противен случай ме заплаши, че на другия ден ще доведе работници и ще започне ремонт в кухнята, в която се храним, като единствена стая до която имахме достъп.

 

Кой е упълномощил Васил Николов да изготвя договори без знанието на членовете на УС на БТС?  

 

На 24.03.2023 г., Васил Николов преди да отиде на хижа ,,Коман", двамата с Валентин Николов, си уреждат среща с Областен Управител на Област Ловеч, и при разговора му с него са казали, че съм ги посрещнала с пушки на входа! 

 

Моля Ви да споделите публикацията, да се види какви хора са в структурата на БТС - София!

 

Валентина Милева, председател на Сдружение ТД ,, Амбарица”

 

Само преди ден стопаните на хижа “Христо Смирненски” алармираха пред Фрог, че Българския туристически съюз с помощта на “30 мутри” са ги изгонили насилствено от сградата. Освен, че на са им позволили да приберат покъщнината си, са заварили вратите и са сменили ключалките на вратите.

 

От БТС отрекоха обвиненията и посочиха, че стопаните на хижата са отказали да изпълняват задълженията си.

 

Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6366 |20.04.2023 Евгений Дайнов: Ако ”ерата Борисов” беше продължила още само година, икономиката щеше да e като на Молдова . 4| 9966 |05.04.2023 Проф. Николай Слатински: Коалирането с ГЕРБ е ритуално самоубийство . 56| 22633 |29.03.2023 Потребител: А защо да няма евтино зърно? Само за мерцедеси и яхти ли мислят зърнарите? . 3| 6677 |16.03.2023 Цветомир Милошов за Фрог: Обединение или разединение? Мисията е възможна с празника Фаяс във Валенсия, Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads