Реклама / Ads
30| 6542 |15.03.2012 АКТУАЛНО

Скандалът “Хохегер” е за отвличане на вниманието

.
Антон Кутев
Няма цивилизована държава, която да не използва услугите на PR агенции. Но в България хората нямат достатъчно информация в какво конкретно се състои тяхната работа. Това в същност е проблем на гилдията, която очевидно трябва да се замисли и да направи нещо по този въпрос.
 

 

Около тази позиция се обединиха водещи пиари – Нидал Алгафари, Арман Бабикян и Ана Павлова в студиото на Нова ТВ. Те коментираха скандала с австрийския лобист Хохегер, в който бе забъркано името на Моника Янова.

 

Според тях проблемът в България произтича от факта, че все още нямаме закон за лобизма. Това поставят PR агенциите в ситуации, които се коментират като “конфликт на интереси”, а услугите изглеждат непрозрачни за обществото.

 

380 хил.евро не са чак толкова много пари. По-важното е, ако тези пари са били отпуснати, за да се подобрява имиджа на България, какво положително се е случило за страната ни в резултат на услугите, които са били свършени срещу тази сума, попита Нидал Алгафари.

 
Темата се оказа във фокуса на сутрешните блокове и на други телевизии. В студиото на Би Ти Ви Антон Кутев от БСП заяви, че реално министрите Найденов и Цветанов са вкарали темата в битовизма.  Според него в политиката винаги се дават пари за имидж и ако правителството на Борисов е отделяло такива средства, сега щяхме да бъдем членове на Шенген.

 

Кутев смята, че скандалът е изкуствено създаден пред обществото, за да не се говори за истинските проблеми – безработица, ниски доходи, здравеопазване. Според червеният депутат сега се е изтеризирало за 300 000 евро, а приятелката на Борисов Цветелина Бориславова преди време била прибрала 253 млн., но за това се мълчало и никой не искал да подеме темата.

 

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пък бе категоричен, че трябва да бъде инициарана анкетна комисия в НС по скандала “Хохегер”, а обществото да разбере каква е истината.

 

Той цитира заключение от доклада на Сметната палата за 2008 година, в който одитният екип твърди, че няма увереност за достоверността на предоставените документи за одит от МС, а конкретно за договора с Хохегер, се констатира, че не са защитени интересите на МС.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 17843 |29.05.2011 Скандалът с Васа Ганчева повлече БГ журналистиката към дъното . 42| 12614 |18.07.2008 Скандалът в БНТ с Мариана Методиева – II част . 0| 5660 |17.04.2008 Папата: Скандалът със свещениците педофили е срам за църквата . 2| 28907 |28.05.2007 Слух за любовна афера по политическите върхове тресе елита, скандалът гръмва всеки момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads