Реклама / Ads
18| 6257 |16.04.2010 АКТУАЛНО

Учениците на обирджийката: Министърът да чуе!

.
дреме ли обирджия у всеки учител?
"Това е престъпление, но ние я оправдаваме", казаха 10-класниците и попитаха достатъчна ли е заплатата на един учител.
 

Съпричастен съм към случката, щом подкрепям жена си, каза Свилен, съпругът на учителката по литература, Поли Даскалова, която се прочу с обир на банков клон в Плевен.

По никакъв начин действията на Поли не са подсказвали за това, което е направила, каза директорката на училището, в което тя работела. Във връзка със заминаването й за САЩ, в училището подготвяли точно това в последно време. Учителката по литература била точен и акуратен човек и професионалист, говорела понякога и за финансови затруднения, но това не било основното, което правели в училище. Стореното било личностен акт, за който само Поли можела да обясни, каза шокираната й колежка.

Носеха се някакви слухове за финансови затруднения на семейството, но кой ги няма, каза кметът на Славяново. Съпругът на Поли бил осъждан за катастрофа, поради това нямал право да замине за САЩ със съпругата си, добави той.

"Много ни е мъчно за госпожата, изумени сме", казаха нейните ученици, които този понеделник имали часове с нея и им било много приятно, говорели си. "Само тя си знае какво я е подтикнало към това нещо", каза ученичка и добави, че й съчувства и я разбира. Кризата я кара, няма пари, намеси се друг ученик.

"Нека това го види министърът на образованието и да каже достатъчна ли е заплатата на един учител. По някакъв начин я оправдаваме", единодушни бяха 10 - класниците от училището на Поли Даскалова, чиято мярка ще се гледа днес в Плевен.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5101 |09.09.2008 Учениците: Вълчев да вкара нормална охрана в школата, а не нови оценки . 4| 6002 |16.10.2007 И учениците на стачка, но против матурите . 1| 7865 |15.09.2007 Коне и дим от изгорели кабели посрещат учениците във „Факултето”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads