Реклама / Ads
0| 6571 |15.03.2022 АКТУАЛНО

Войната в Украйна, ден 20: Силни експлозии в центъра на Киев, руската офанзива е в застой

.
Силни експлозии в центъра на Кие. Гори жилищна страда, съобщи украинската национална новинарска агенция Укринформ.
 

Засега няма повече подробности и не е известно колко души - ако има такива - са пострадали.По-рано две експлозии удариха западните покрайнини на града, съобщи местният канал Украйна 24.

 

В Харков вследствие на руските обстрели са разрушени около 600 жилищни сгради, 50 училища, здравни заведения, съобщи „Укринформ“ с позоваване на пресслужбата на Харковския градски съвет. Жилищните сгради практически не подлежат на възстановяване, затова хората са загубили домовете си, заяви кметът на Харков Игор Терехов по време на видеоконферентен разговор с кмета на Чикаго Лори Лайтфут. Терехов подчерта, че сега основната задача е да бъде запазен животът на хората, да се прекрати войната, за което позицията на САЩ е много важна. Той отправи пореден апел небето над Украйна да бъде затворено за полети.

 

Украинската армия е отблъснала опит на руските сили да окупират Мариупол. Чеченският лидер Рамзан Кадиров твърди, че чеченски бойци са навлезли на километър и половина в града.

 

Руската офанзива е спряла в почти всички направления. В редица случаи руските войски умишлено спират, за да се прегрупират, но в повечето случаи това е резултат от украинската съпротива. Това важи и за атаката срещу Киев, съобщават от Пентагона.

 

Бойците от ЛНР превзеха Щастие - малък град на север от Луганск. В този град бе едно от първите сражения, които започнаха още на 24 февруари.

 

Европейската агенция за авиационна безопасност (EU aviation regulator - European Union Aviation Safety Agency, EASA) лиши руските авиокомпании от сертификати за полети в небето на страните от ЕС. Самолет не може да лети в ЕС без сертификат за летателна годност. Списъкът, предоставен от регулатора, по-специално включва «Аэрофлот», S7, «Волга-Днепр», «Газпром-Авиа», «Уральские авиалинии», «Россия», Utair, «Победа», Red Wings, IFly, Nord Wind, «Якутия», «Ямал», «Алроса», «Авиастар-ТУ», ОАО «Государственная компания 224 летный авиаотряд», корпорация «Иркут», компании «Туполев» и «Бериев».

 

Нови преговори ще се проведат между Украйна и Русия днес в Турция, след като войната навлезе в 20-ия си ден. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Вчера разговорите се водиха виртуално.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17994 |14.03.2022 Кой е гуруто, който влияе на Путин? Роден е в Украйна, мрази Ленин, величае Сталин . 0| 6101 |10.03.2022 Войната в Украйна, ден 15: Руската армия обстрелва Николаев с ракети „Град“ и „Ураган“ . 0| 8904 |09.03.2022 Полковник Христов с опит от Кербала и Нагорни Карабах: Който държи небето на Украйна, той контролира войната . 0| 8004 |07.03.2022 Войната в Украйна, ден 12: Подготвя се плацдарм и удар с ракети ”Точка-У” на Киев, атака и срещу Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads