Реклама / Ads
0| 8871 |09.03.2022 АКТУАЛНО

Полковник Христов с опит от Кербала и Нагорни Карабах: Който държи небето на Украйна, той контролира войната

.
Христо Христов
Ако се затвори небето, тогава вече се включва друга ситуация. Който държи въздуха по принцип в момента, ктой налага и стратегията си, тоест, той работи от позицията на силата. Въздухът може да го държиш както със самолети, така и с дронове, и в това отношение ти наблюдаваш бойното поле, разположението на силите и контролираш фактически цялата ситуация.
 

Може да нанесеш изпреварващи удари от въздуха по-подхождащи сили, може да съобщиш къде се прегрупират сили на противника и да вземеш съответните мерки. Това каза за войната в Украйна полковникът от запаса Христо Христов, с опит като командир в Кербала и наблюдател в Нагорни Карабах.

 

Путин е като анаконда в момента, не като мечка. Но не знае, че като погълне агнето, ще започнат големите му проблеми с партизанска война в Украйна, посочи той.


Относно желанието на Полша да помогне със самолети Миг-29 на Украйна, според международното право, когато има въоръжен конфликт, се забранява доставянето на оръжие и боеприпаси към воюващите страни с цел да не налееш бензин в огъня допълнително. В този случай само знам, че има различие - доставка на боеприпаси към дадените въоръжения, които притежават държавите, и отделно пък създаване на оръжие. Такъв е сега случаят със самолетите. Украинският президент много се нуждае от тия самолети, защото той от много време моли да му се затвори небето, коментира още полковникът пред bTV.

 

Полковник Христов беше старши национален представител по време на втори пехотен батальон в Кербала и боевете тогава. Той е участник и в няколко други миротворчески мисии, като бе наблюдател и в мисията в Нагорни Карабах преди време.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 7684 |16.10.2021 Проф. Христова: Пандемията се разраства, да се помисли за маски на открито . 62| 19148 |01.06.2021 Гамизов разкрива как арабска страна разкрила, че опитваме да й пробутаме лош руски реактор . 13| 4806 |09.05.2021 Иво Христов: Неудобната за Европа истина е, че хитлерофашизмът бе съкрушен на Източния фронт . 42| 6382 |08.05.2021 Мая Манолова: Шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads