Реклама / Ads
0| 8346 |05.10.2021 МИНАЛО

Радев: Единството ни като народ е скрепено със саможертвата на най-достойните синове на България

.
Румен Радев
За да бъде утрешният ден по-добър, по-сигурен и по-светъл за нашите деца трябва да градим устремно, решително и силно бъдеще за България. Това заяви президентът Румен Радев, който днес в Свиленград участва в отбелязването на празника на града и 109 години от освобождението му през Балканската война. Това съобщи пресцентърът на президенството.
 

Пред паметника на ген. Никола Иванов, по време на тържественото събитие държавният глава посочи, че жителите на Свиленград могат да бъдат горди с предците си, които „не останаха безучастни към съдбовните моменти по време на Балканската война. Той припомни, че градът дава над 150 доброволци, укрепили Македоно-одринското опълчение и застанали в редиците на най-славните защитници на отечеството. „Те именно ни дадоха пример, че съдбините на отечеството се коват със смелост, всеотдайност и решителност, с любов към родния дом и с дълг към следващите поколения“, подчерта още президентът.

 

По-рано днес на връх Шейновец президентът Радев отдаде почит пред Паметника-костница на загиналите за освобождението на Свиленград. В словото си той заяви, че именно оттам започва славният път на победоносната българска войска за свободата на поробените братя от Тракия и Македония, а средствата, събрани за изграждането на костницата от признателните сънародници, родолюбивите тракийци, свободните свиленградчани и жители на множество села от региона и днес напомня, че „единството ни като народ е скрепено със саможертвата на най-достойните ни синове“.

 

В Свиленград Румен Радев се срещна с представители на местната власт в сградата на общината. Във фокуса на разговора бяха перспективите за развитие на града.

Държавният глава разгледа и Общинската библиотека, в чието фоайе бе представена изложба на поета Ивайло Балабанов, завещана приживе на Свиленград.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12203 |23.09.2021 Проф. Келбечева: Без Москва можеше да няма метеж като Септемврийското въстание . 0| 6229 |11.05.2021 Радев: Най-високият олтар е онзи, пред който обричаме живота си на отечеството . 4| 6761 |10.03.2021 Радев: Днес си спомняме за българските евреи и урока по хуманност . 0| 6480 |28.02.2020 Радев: С учредяването на Екзархията се сдобихме със своя национална и духовна институция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads