Четвъртък, 19 Октомври 2017, 14:06
Frognews
0| 2971 |14.02.2017

Достъпът до информация е право на всеки

.
Всеки гражданин на Република България има право на достъп до обществена информация. По смисъла на Закона за достъп до обществена информация това е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на задължените по закона субекти.
Всеки, който лично прецени, че желае достъп до информацията, свърза със състоянието на страната ни през юни и юли 2014 г., от срещите на политиците и институциите при президента, може да изтегли приложената тук бланка и да я изпрати на посочения в нея адрес. Предложената бланка е примерна /може да добавите или махнете въпроси/ и е създадена за улеснение без да ангажира или обвързва с каквото и да било.
 

Необходимо е да се попълни име и адрес, на който да получите отговор.

 

Всеки, който желае може да разпространи самостоятелно бланката или линк.

 

Въпросите, които се появиха след изслушването на новите подуправители на БНБ в Народното събрание през юли 2015 г. са темата на исканата информация от президента по ЗДОИ, не конкретно КТБ. Политическите позиции и решения на държавниците ни през 2014 г.- тази информация искаме.

 

Дали президентът, политиците и БНБ не са подвели обществото и Европейската комисия за ситуацията в България?

 

Ако не е така и са се справили със сериозен проблем, защо все още крият това?

Дали не са излъгали Европейската комисия за нуждата от финансова подкрепа за банковия сектор?

 

Колко банки са били в риск?

 

КТБ не получи никаква помощ, получи само една банка. Защо?

 

Какви са били политическите позиции на участниците в срещите?

 

Към днешна дата са ни известни заявления и откази от новата президентска администрация получени от сайта „Биволът“, от телевизия BiT и от НПО „Ние, гражданите“. Предстоят дела. На кого е нужна тази нова сага?

 

Администрацията на предишния президент също записа няколко отказа.
Вижте ги тук: Отговорът е в стенограмата на президента за КТБ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пълна гавра с новата „иновация“ на София Тех Парк 0| 429 |19.10.2017 . Откриха тунел, дълъг 50 км на Луната, идеален за база на астронавти 0| 2547 |18.10.2017 . Новата творба на Пеевски-Цонев щяла да е готова до края на седмицата 2| 2657 |17.10.2017 . Пак откриха следите на Кехлибарената стая. Дали този път ще я извадят наистина на бял свят? 0| 2742 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах