Реклама / Ads
21| 6811 |25.09.2011 МИСТЕРИИ

Кандидатите за „Дондуков”2 еднакви и без харизма

.
Изборите за президент се оформят като доста напрегнати и сложни за кандидатите и напълно скучни и безинтересни за избирателите. След като вече са ясни всички kандидатпрезидентски двойки, е ясно, че трябва да се избира сред хора, които имат почти идентични качества и нито един от тях не се отличава с индивидуалност и необходимата за най-високия пост харизма.
 
На практика на „Дондуков“1 няма да се случи нищо, както и няма да се промени нищо. Вероятно е даже новият президент да прилича на стария не само като поведение, но дори и визуално. Защото погледнати малко по-отдалеч, Георги Първанов и Росен Плевнелиев си приличат много. При новата ситуация обаче положението се променя значително за някои от кандидатпрезидентските двойки. Възможностите на Меглена Кунева и на Ивайло Калфин рязко нарастват и борбата за нищожния брой гласоподаватели ще стане изключително ожесточена. Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев има хороскоп, който не е много адекватен на най-високия държавен пост.

Росен Плевнелиев е роден на 14 май 1964 г. в Гоце Делчев. Най-характерното за неговата звездна карта е натрупването на
много планети в знака на парите и богатството който е Телец. Почти половината от звездните тела в Слънчевата система, включително и Слънцето, което е с най-голямо влиние, са там. Господарката на Телец – Венера, също е в един много материален и имотен, но не много подходящ за управление знак – Рак.  Така ключовата дума, която се налага в този хороскоп, е думата „пари”. Росен Плевнелиев може да бъде наречен цар „крал” на парите. В този смисъл, ако бъде избран за президент, това ще означава, че България ще има много богат президент и, разбира се, човек, който разбира от финанси, сделки и материални ценности. 

За съжаление планетата, имаща отношение към властта – Сатурн, е в изключително слаба позиция в тази звездна карта. Усетът на Росен Плевнелиев към управление е много нисък. Сатурн в неговия хороскоп се намира в една от най-лошите си възможни позиции – знака на кармичните и ограничаващи Риби. Там тази сурова и властна планета е на несигурна водниста почва. Човек, притежаващ такъв Сатурн, е често раздвоен, склонен към уповаване на чужди влияния, твърде емоционален и предпазлив. Това е все едно да сложите скала (президентската институция) в блато (емоционалния свят). Тя ще потъне и ще се оцапа и за да се пресуши мръсотията, трябва скалата да се превърне в бяла планина. А дали Росен Плевнелиев ще има тази сила и колосална устойчивост?  По всяка вероятност не, защото да се надмогнат планетарните влиния е почти нечовешки трудно.     

И тъй като Сатурн е планета, имаща директно отношение към строителството само по себе си, също е ясно, че Росен Плевнелиев не се справя особено добре със строителни работи. По тази причина магистралите трябва да са здрави като планина, защото иначе могат да затънат в блатото на зодия Риби и в пряк, и в преносен смисъл. Затова пък вероятно бъдещият ни президент блестящо борави с пари  Но тези две неща – финансите и строителството, както и управлението, са напълно различни сами по себе си.

По тази причина наистина е подходящо Росен Плевнелиев да бъде изведен от поста му на министър, отговарящ за строителни проекти. Имайки предвид звездната му карта, неговият наследник ще открие доста големи пропуски в работата му и много некачествено изпълнение.   Преминаването в момента на Юпитер през знака на Телец ще даде възможност на Росен Плевнелиев да реализира отново някои добри възможности в живота си. Юпитер е в Телец и в рождената му карта, близо до Слънцето, и това го прави щастливец с голям кармичен кредит. В момента благоприятният транзит на господаря на късмета ще засегне много добри позиции в хороскопа на Росен Плевнелиев и ще даде добър старт на кандидатпрезидентската му кампания. Той може в крайна сметка да го изведе и до най-високия пост. 

Другите планети, които се намират в знака на Телец, освен Слънцето и Юпитер, са и Меркурий и Марс. Това определя и насоката на ума и енергията на евентуалния бъдещ президент. Те са изцяло подчинени на материалното, рационалното и финансовото. Така държавата ще бъде разглеждана като един голям финансов проект и това може би при една добра воля може да повлияе благоприятно възможностите ни в условията на нарастваща икономическа криза. Луната в хороскопа на Росен Плевнелиев се намира в знака на Близнаци и показва голяма емоционална променчивост  Тази позиция разкрива и естествената му склонност към търговска активност, както и голямата вътрешна мобилност.

За заемането на президентския пост Росен Плевнелиев има доста добри шансове, въпреки че хороскопът му не е съвесм убедителен. В дадения момент няма особени движения и само присъствието на Юпитер високо на меридиана загатва за евентуална победа. Не особено ярките лидерски качества на Росен Плевнелиев силно разширяват възможностите на другите кандидати за президентския пост. С Ивайло Калфин са много близки връстници. Калфин е роден 16 дена след Плевнелиев - на 30 май 1964. За съжаление и той няма силни показания за най-високите властови позиции. В този смисъл изборът на хората няма да се влияе толкова от личните качества, колкото от партийната принадлежност и това в края на краищата ще има решителното значение.

Меглена Кунева, ако успее да повиши рейтинга си и да се справи с медийната си политика, също ще увеличи шансовете си. Всъщност нейният хороскоп сега се оказва най-подходящ за най-високия пост. Ако тя поведе една силно хуманна и социално ориентирана кампания, може да притисне доста Плевнелиев  на един балотаж. За съжаление тя трудно ще се справи с квадратурата на Уран към рожденото й Слънце, а и с влиянието на ГЕРБ и Бойко Борисов, които са в перфектни позиции и стоят за Росен Плевнелиев, наистина като скала. Дипломатическите качества на Меглена Кунева обаче са безспорни и опитът и като министър на европейските въпроси и първи български еврокомисар са също огромен плюс. Тя е и доста по-независима, умна и оригинална от своите опоненти. Същевременно женските планети Луна и Венера са и в много добри позиции, което я прави и определено интуитивна, активна и грижовна. В този смисъл тя няма да е лош избор за българския избирател.

Така или иначе положението е доста сложно за кандидатите. Няма претендент с чисти и положителни звездни влияния, както и с изявени лидерски и държавнически качества. Това ще направи президентските избори доста скучновати и в края на краищата ще бъде избран човек, който няма да промени с нищо институцията, която и без това е доста вяла и незабележима. А може би някой иска точно това.

Силва Дончева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15691 |15.09.2011 Самоубийство – не правиш разлика между Костов и Яне Янев . 5| 8474 |12.09.2011 Звездната карта на Йорданка Фандъкова е много добра . 1| 7087 |30.08.2011 Марс връхлита Барак Обама с изпитания и конфликти . 39| 20369 |16.08.2011 Гешев: Комунистите обичат да се топят, а аз ги ловя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads